Nasrallah har truet Haifa med tilsvarende eksplosjon som i Beirut

– Haifa-havn er det samme som en atombombe, sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i 2017.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

16. februar 2016 holdt Hizbollah-leder Hassan Nasrallah en tale hvor han nevnte hvor sårbart havneanlegget i Haifa er for rakettangrep fra Libanon. Nasrallah påpekte at ammoniumnitrat, en type kunstgjødsel, er lagret i Haifa, og også store mengder naturgass.

– Ekspertene har sagt at dette er som en atombombe. Med andre ord har Libanon en atombombe. Det er ikke en overdrivelse, sa Nasrallah. Ifølge Jerusalem Post lo Nasrallah da han sa dette, og han fortalte at Hizbollah hadde unnlatt å ramme ammoniumnitrat-lageret i 2006-krigen.

I februar 2017 kom Nasrallah tilbake til saken. Han hevdet Israel hadde fjernet lageret på grunn av truslene til Hizbollah, men påpekte at nye forsyninger av ammoniumnitrat ble levert med skip.

– Skipet som kommer med ammoniumnitrat er som fem atombomber, sa Nasrallah.

De siste mange årene har store mengder ammoniumnitrat blitt lagret i et av Beiruts havnelager. Hizbollah, som er den mektigste politiske bevegelsen i landet, har tydeligvis vært kjent med hvor enorme skader stoffet kan gjøre. Likevel har det blitt liggende, og tirsdag 4. august fikk det katastrofale følger for byens befolkning.

Innbyggere i den israelske storbyen Haifa har lenge uttrykt frykt for hva som kan skje dersom oljeraffineri, kraftverk eller eksplosjonsfarlige stoffer i havneområdet blir rammet av en ulykke eller et terrorangrep som utløser branner og eksplosjoner.

– Hendelsen i Libanon viser hvor farlig det er å ha konsentrasjoner av farlig materiale nær store befolkningssentre, og viser hvordan det haster å flytte de eksplosjonsfarlige industriene, sier Revital Goldschmidt ved et miljøforskningssenter i Haifa til Israel Hayom.  Goldschmidt sier at store mengder ammoniumnitrat fortsatt blir levert med skip, og at det er en kunstgjødselfabrikk i midten av byen.

– En hendelse tilsvarende den i Libanon [med over hundre drepte og tusenvis av skadde], kan sette Israels nasjonale styrke i fare, sier Goldschmidt.

Her kan du se Nasrallah le mens hans prater å bombe Haifa:

Hassan Nasrallah

WATCH: Shocking TV footage of Hezbollah leader Hassan Nasrallah chuckling in 2017 as he threatens to bomb ammonium nitrate depots as a form of “nuclear bomb” against civilians living near Israel’s Haifa Port.

Publisert av StandWithUs Onsdag 5. august 2020
Forrige artikkelNorsk-sponset palestinsk TV promoterer angrepsrifler og steinkasting for barn
Neste artikkelHizbollah vil heller at Libanon lider enn å ta imot hjelp fra Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.