Libanon varsler forhandlinger med Israel om maritime grenser

Israel og Libanon er enige om å starte forhandlinger for å avklare sine økonomiske soner i Middelhavet.
Illustrerende kart fra den israelske avisen Makor Rishon 15. juli 2011.
Illustrerende kart fra den israelske avisen Makor Rishon 15. juli 2011.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Etter den jødiske høytidsperioden er over 9. oktober skal Libanon og Israel starte forhandlinger om sine maritime grenser i Middelhavet. Det skal være første gang på 30 år at landene fører åpne sivile, politiske forhandlinger. De siste to årene har det vært indirekte kontakter for å legge til rette for disse forhandlingene.

Det var Libanons parlamentsordfører Nabih Berri som først varslet om dette i en pressekonferanse torsdag, og det blir også bekreftet av Israels energiminister Yuval Steinitz, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Berri skal forhandlingene skje ved grensen mellom Israel og Libanon, under overoppsyn av FN og med USA som mekler.

– Vårt mål er å avklare grensene for de økonomiske sonene slik at vi kan utvinne naturressursene til det beste for folkene i regionen, sier Steinitz.

– Dette er et viktig skritt som tjener interessene til Libanon og Israel, hele regionen og USA, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo i en skriftlig uttalelse.

Som MIFF forklarte i 2012, gjelder den maritime konflikten mellom Israel og Libanon i førte rekke et havområde på 860 kvadratkilometer i en kjegleformet trekant som utvider seg nordvestover ut fra punktet for landgrensen mellom de to landene på Middelhavskysten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise