Libanon varsler forhandlinger med Israel om maritime grenser

Israel og Libanon er enige om å starte forhandlinger for å avklare sine økonomiske soner i Middelhavet.
Illustrerende kart fra den israelske avisen Makor Rishon 15. juli 2011.
Illustrerende kart fra den israelske avisen Makor Rishon 15. juli 2011.

Etter den jødiske høytidsperioden er over 9. oktober skal Libanon og Israel starte forhandlinger om sine maritime grenser i Middelhavet. Det skal være første gang på 30 år at landene fører åpne sivile, politiske forhandlinger. De siste to årene har det vært indirekte kontakter for å legge til rette for disse forhandlingene.

Det var Libanons parlamentsordfører Nabih Berri som først varslet om dette i en pressekonferanse torsdag, og det blir også bekreftet av Israels energiminister Yuval Steinitz, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Berri skal forhandlingene skje ved grensen mellom Israel og Libanon, under overoppsyn av FN og med USA som mekler.

– Vårt mål er å avklare grensene for de økonomiske sonene slik at vi kan utvinne naturressursene til det beste for folkene i regionen, sier Steinitz.

– Dette er et viktig skritt som tjener interessene til Libanon og Israel, hele regionen og USA, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo i en skriftlig uttalelse.

Som MIFF forklarte i 2012, gjelder den maritime konflikten mellom Israel og Libanon i førte rekke et havområde på 860 kvadratkilometer i en kjegleformet trekant som utvider seg nordvestover ut fra punktet for landgrensen mellom de to landene på Middelhavskysten.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise