Libya forbyr religiøse parti før valget i juni

Overgangsrådet har forbudt partier basert på religion, stammetilhørighet eller etnisitet. Det er uklart hvordan dette vil påvirke det populære islamistiske partiet.

Muammar Gaddafi er borte fra makten i Libya, men mye er uavklart når det gjelder framtidig politisk utvikling. (Illustrasjonsfoto: Crethi Plethi, flickr.com)
Muammar Gaddafi er borte fra makten i Libya, men mye er uavklart når det gjelder framtidig politisk utvikling. (Illustrasjonsfoto: Crethi Plethi, flickr.com)

Libya holder på å forberede seg til valg i juni. Tidligere i uken ble det bestemt at politiske partier som er basert på religion, stammetilhørighet eller etnisitet ikke er tillatt, forteller talsmannen for det nasjonale overgangsrådet, Mohammed al-Harizy, ifølge Ha’aretz.

Talspersonen klargjorde ikke om dette kommer til å påvirke islamistiske partier, som det politiske partiet som Det muslimske brorskapet i Libya dannet i mars. Partiet er ansett som en av favorittene i valget. Dette kommer til å være Libyas først valg siden Muammar Gadhaffi ble kastet fra makten.

Det har vært forventet at de islamistiske partiene kom til å kjempe mot de sekulære partiene for seter i parlamentet som skal skrive landets nye grunnlov. Det muslimske brorskapet er forventet av politiske analytikere å bli en organisert og innflytelsesrik gruppe i landet. Før opprøret var gruppen forbudt, slik som andre grupper som sa seg uenige i landets regime.

 

Forrige artikkelArabisk soldat fikk æresmedalje på Uavhengighetsdagen
Neste artikkelStolt zionist og muslim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag