Med Israel for freds personvernerklæring

Dine personopplysninger skal være trygge hos MIFF. Organisasjonen, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Personvernerklæringen beskriver hva slags personopplysninger vi samler inn om våre registrerte (medlemmer, enkeltgivere, kunder, kursdeltakere, abonnenter), hvordan vi samler inn og bruker personopplysningene, og hva de skal brukes til.

Alle har rett til å vite hvilken informasjon vi har om dem, hvordan den behandles og av hvem. Alle har dessuten lov til å få opplysninger rettet eller slettet dersom de ikke stemmer. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan man kan gå fram for å få innsyn i egne opplysninger.

 

Kontakt Med Israel for fred

Postadresse: Pb 9101, 3006 Drammen

E-post: post@miff.no

Telefon: 41 17 67 80

 

Formålet med behandlingen av personopplysningene

MIFF ber om opplysninger i registreringsskjema for medlemskap, giver, abonnent, nettbutikk (boksalg) og kurs om personopplysninger for å kunne administrere forholdet til medlemmene, giverne og kundene.

MIFF behandler alle opplysninger om våre givere – som navn, adresse, telefonnummer, fødselsnummer og bidrag som er gitt – strengt konfidensielt. Opplysningene brukes til å oppfylle avtaler med deg som giver, til å oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser i følge skattelov og regnskapslov og til å drive informasjon og innsamling av midler for MIFF.

 

Personopplysninger som blir behandlet

Informasjonen som behandles er navn, adresse, fødselsdato, kjønn, telefonnummer og epostadresse. Personnummer (11 siffer) brukes for givere som ønsker skattefradrag, da dette er et krav i skatteloven. Opplysningene som er hentet inn er relevante for formålet og de er mest mulig korrekte og oppdaterte. I tråd med bransjenormen har MIFF rutiner for å legge inn reservasjoner slik at medlemmer/ givere ikke får henvendelser på måter de ikke ønsker.

For faktureringsformål behandles bank- og kredittkortinformasjon og betalingshistorikk. I henhold til Personvernforordningen (GDPR) artikkel 9 behandler ikke MIFF noen sensitive personopplysninger. (Ifølge Datatilsynet er personnummer ikke en sensitiv opplysning.)

 

Hvorfor har vi lov til å behandle personopplysningene?

MIFF registrerer og behandler nødvendig informasjon om deg på bakgrunn av berettiget interesse i henhold til Personvernforordningen.

 

Hvor henter MIFF opplysningene?

MIFF lagrer opplysninger om deg som du oppgir når du melder deg inn som medlem, giver eller abonnent, eventuelt oppdatert med riktig adresse/telefonnummer fra offentlige registre. MIFF lagrer også informasjon om verv sentralt og lokalt i organisasjonen.

 

Hvem utleverer vi personopplysninger til?

MIFF videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart for kommersiell bruk. Adresseinformasjon blir delt med underleverandører for å gjøre mulig utsending av informasjon fra MIFF (bl.a. faktura for kontingent, avis og e-posthenvendelser). For givere som ønsker det og har oppgitt personnummer, rapporterer MIFF skattefradrag til skattemyndighetene.

KNIF Regnskap håndterer MIFFs medlems- og giverdatabase. MIFF har sikret at personvernet blir ivaretatt gjennom en egen databehandleravtale med KNIF Regnskap.

 

Hvor lenge oppbevares opplysningene?

Personopplysningene oppbevares i medlems- og giverdatabasen så lenge du har et forhold til MIFF.

 

Rett til innsyn og retting

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om disse rettighetene på Datatilsynets nettside.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du kontakte oss til post@miff.no. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg. Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt til post@miff.no.

 

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider.

 

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som miff.no. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på MIFFs nettside samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

MIFF bruker Google Analytics som statistikkverktøy, en tjeneste for webanalyse levert av Google, Inc (”Google”). Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

MIFF bruker Facebook Pixel for å bedre samspillet mellom Facebook og miff.no. Facebook Pixel måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker data som samles inn av Pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider og til markedsføring på Facebook.

 

Sosiale medier

Når du går inn på våre profiler i sosiale medier som Instagram, Facebook og Twitter legges det igjen digitale spor. Disse mediene har sine egne regler for behandling av dine personopplysninger som du som bruker må akseptere for å kunne bruke deres applikasjoner. MIFF har ingen påvirkning på disse vilkårene.