Flere hundre støttet Israel i Bergen

Det ble avholdt en støttemarkering for Israel på Festplassen i Bergen kl. 18.00 torsdag 22. januar.

De israelske flaggene sto rett ut i den kalde og friske vinden da 2-300 mennesker samlet seg for å vise støtte til Israel på Festplassen i Bergen sentrum. Politiet hadde satt opp gjerder, og på utsiden samlet det seg rundt 20 motdemonstranter som med unntak av noen spredte tilrop, forholdt seg rolig gjennom markeringen, skriver DagenMagazinet i sin reportasje.

I sin appell ba Morten Fjell Rasmussen (bildet), styrleder i MIFF, utenriksminister Jonas Gahr Støre kreve at palestinske myndigheter stopper propaganda mot Israel og jøder i skolebøker og barne-tv-sendinger før de kan få mer budsjettstøtte fra Norge.

Politiet stilte med fire mann. Ifølge innsatsleder Helge Stave var det dobbelt så mange som de vanligvis ville vært. Flere var i beredskap, men det ble aldri behov for dem.

Etter markeringen forsøkte motdemonstrantene seg med noe spredt slagordsroping, men de fikk ikke den helt store oppslutningen, rapporterer Bergens Tidende. Enkelte kom i diskusjon med Israels-venner, men gemyttene ble opphetet kun i ett tilfelle. Da var politiet raskt på pletten og fikk fjernet bråkmakeren.

Operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt forteller at to personer ble innbrakt for ikke å følge pålegg fra politiet, men disse er nå løslatt.

Arrangører for demonstrasjonen var Med Israel for fred, Norge-Israelforeningen, Ordet og Israel, Internasjonale Kristne Ambassade m.fl.


Christiana Sunnhordvik (29), Sylvia Eide (21) og Gry Nilsen (30) mener at Israel har rett til å forsvare seg. (Alle foto: Thor Hjalmar Sævik, DagenMagazinet)

Kunne ikke garantere sikkerhet
Lørdag 17. januar kl 17.00 var det opprinnelig planlagt en støttemarkering for Israel i et fakkeltog rundt Lille Lungegårdsvann i Bergen. Politiet kunne imidlertid ikke garantere for deltakernes sikkerhet. Etter de voldelige demonstrasjonene i Oslo de siste ukene, som har hatt en klar jødefiendtlig profil, mente Bergens-politiet at de ikke hadde ressurser til å beskytte Israel-vennenes fakkeltog.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelMassakretrusler mot jøder i Oslo
Neste artikkelVi ødela ikke hus, vi grep inn mot terroristenes infrastruktur
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise