Lærer NRK «hellig krig»?

Den vanligste krigsetiske tankeoperasjonen NRK foretar i midtøsten-reportasjene er en ren sammenligning mellom arabiske og israelske dødstall. Den sammenligningen holder ikke mål. For NRK skiller da ikke mellom terrorisme og selvforsvar.

Enten NRK vet det eller ikke, er og blir det en krigsetisk tankeoperasjon man foretar når man sammenligner partenes tapstall på like fot. Men det er en horribel type krigsetikk NRK da praktiserer.

NRKs nyhetsmanipulasjon i midtøsten-dekningen er meget mangfoldig. For det første fortier man informasjoner som kan hjelpe seerne til å oppdage at Israel under intifadaen praktiserer krigsetisk høyverdig selvforsvar. For det andre lanserer NRK (som kommentator og medie-vinkler) krigsetiske tankemønstre som ikke skiller mellom angrep og forsvar, mellom rettferdig og urettferdig krig.

Det fins to grunnsyn man kan forsvare NRKs krigsetikk ut fra. Det ene er ren pasifisme. Hvis NRK forkaster all krig, kan man naturligvis trygt likestille alle dødsofre i krig. Men hvis NRK lærte krigsetisk pasifisme, burde man jo ha kritisert Arafat akkurat like hardt som man kritiserer Israel.

Det andre mulige grunnsynet er islams lære om «jihad», «hellig krig». Dét er nok Lars Sigurd Sunnanås egentlige krigsetikk, enten han selv er klar over det eller ikke. Da blir det nemlig logisk å kritisere Israels skyting mot arabiske barn, samtidig som man unnskylder og bagatelliserer arabiske skolebussbomber mot jødiske barn.

Men det er jo grovt intellektuelt redelig av NRK å preke jihad-lære til norske fjernsynsseere uten å fortelle dem at det i virkeligheten er det man gjør.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise