Lærer NRK “hellig krig”?

Den vanligste krigsetiske tankeoperasjonen NRK foretar i midtøsten-reportasjene er en ren sammenligning mellom arabiske og israelske dødstall. Den sammenligningen holder ikke mål. For NRK skiller da ikke mellom terrorisme og selvforsvar.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Enten NRK vet det eller ikke, er og blir det en krigsetisk tankeoperasjon man foretar når man sammenligner partenes tapstall på like fot. Men det er en horribel type krigsetikk NRK da praktiserer.

NRKs nyhetsmanipulasjon i midtøsten-dekningen er meget mangfoldig. For det første fortier man informasjoner som kan hjelpe seerne til å oppdage at Israel under intifadaen praktiserer krigsetisk høyverdig selvforsvar. For det andre lanserer NRK (som kommentator og medie-vinkler) krigsetiske tankemønstre som ikke skiller mellom angrep og forsvar, mellom rettferdig og urettferdig krig.

Det fins to grunnsyn man kan forsvare NRKs krigsetikk ut fra. Det ene er ren pasifisme. Hvis NRK forkaster all krig, kan man naturligvis trygt likestille alle dødsofre i krig. Men hvis NRK lærte krigsetisk pasifisme, burde man jo ha kritisert Arafat akkurat like hardt som man kritiserer Israel.

Det andre mulige grunnsynet er islams lære om “jihad”, “hellig krig”. Dét er nok Lars Sigurd Sunnanås egentlige krigsetikk, enten han selv er klar over det eller ikke. Da blir det nemlig logisk å kritisere Israels skyting mot arabiske barn, samtidig som man unnskylder og bagatelliserer arabiske skolebussbomber mot jødiske barn.

Men det er jo grovt intellektuelt redelig av NRK å preke jihad-lære til norske fjernsynsseere uten å fortelle dem at det i virkeligheten er det man gjør.

Forrige artikkelNRK fortier det faktiske nyhetsbildet
Neste artikkelNRKs proarabiske helteportretter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Sverre Hove er tidligere sjefsredaktør av avisen Dagen. I mars 2001 publiserte han en undersøkelse av NRKs dekning av de første åtte ukene av den andre intifadaen. Se rapporten her: https://www.miff.no/NRKsintifada2000/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -