Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Aftenpostens kart fornærmer

Israel var borte fra kartet over Midtøsten og Nord-Afrika som Aftenposten trykket tirsdag 24. feburar.
Tirsdag 22. februar presenterte Aftenposten hvordan politisk og sosial uro har rammet arabiske land i Nord-Afrika og Midtøsten de siste to månedene. (Faksmile: Aftenposten, side 18 og 19)

Hele Israel, inkludert Gaza-stripen, er markert som «De palestinske områdene». Vestbredden henger sammen med Jordan. Se kartdetalj.


Kartdetaljen viser et Israel som er markert med «De palestinske områdene», et Vestbredden som henger sammen med Jordan og et Gaza som er forsvunnet. Det er ikke lett å få fram detaljene i Israels nabolag når man skal gi et bilde av hele Midtøsten på to avissider. (Faksmile: Aftenposten)

Aftenpostens kart fornærmer alle parter. Fatah-myndighetene i Ramallah er nok lite fornøyde med å ha blitt en del av Jordan, adskilt fra resten av «det palestinske hjemland» som de en gang håper å kontrollere.

Hamas-myndighetene fra Gaza har forsvunnet helt fra kartet. Slik går det gjerne med små områder på kart i stor skala. Til gjengjeld er hele Israel markert som «de palestinske områdene», noe som jo passer helt inn i Hamas sin agenda om å eliminere Israel.

Israel er ikke alene om å ikke være nevnt med navn på Aftenpostens kart. Land i Europa og Afrika som ikke er berørt av de siste ukers opprør er heller ikke nevnt. Det som fornærmer Israel mest, er at den røde sirkelen som markerer «De palestinske områdene» er plassert midt over Tel Aviv.

Et MIFF-medlem skriver til oss om kartet med bitende ironi:

Kartet som Aftenposten trykket, uten Israel, gir vel uttrykk for det som er en drøm for mange. Hvis revolusjonsbølgen kan ende opp med noe slikt, så er vel fredsriket kommet til jord og alle multinasjonale kapitalister slipper slike ubehagelige overraskelser som kriger og revolusjoner?

Vi regner med desken i Aftenposten er litt mer nøyaktig med kartene sine neste gang.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart