Aftenpostens kart fornærmer

Israel var borte fra kartet over Midtøsten og Nord-Afrika som Aftenposten trykket tirsdag 24. feburar.

Tirsdag 22. februar presenterte Aftenposten hvordan politisk og sosial uro har rammet arabiske land i Nord-Afrika og Midtøsten de siste to månedene. (Faksmile: Aftenposten, side 18 og 19)

Hele Israel, inkludert Gaza-stripen, er markert som “De palestinske områdene”. Vestbredden henger sammen med Jordan. Se kartdetalj.


Kartdetaljen viser et Israel som er markert med “De palestinske områdene”, et Vestbredden som henger sammen med Jordan og et Gaza som er forsvunnet. Det er ikke lett å få fram detaljene i Israels nabolag når man skal gi et bilde av hele Midtøsten på to avissider. (Faksmile: Aftenposten)

Aftenpostens kart fornærmer alle parter. Fatah-myndighetene i Ramallah er nok lite fornøyde med å ha blitt en del av Jordan, adskilt fra resten av “det palestinske hjemland” som de en gang håper å kontrollere.

Hamas-myndighetene fra Gaza har forsvunnet helt fra kartet. Slik går det gjerne med små områder på kart i stor skala. Til gjengjeld er hele Israel markert som “de palestinske områdene”, noe som jo passer helt inn i Hamas sin agenda om å eliminere Israel.

Israel er ikke alene om å ikke være nevnt med navn på Aftenpostens kart. Land i Europa og Afrika som ikke er berørt av de siste ukers opprør er heller ikke nevnt. Det som fornærmer Israel mest, er at den røde sirkelen som markerer “De palestinske områdene” er plassert midt over Tel Aviv.

Et MIFF-medlem skriver til oss om kartet med bitende ironi:

Kartet som Aftenposten trykket, uten Israel, gir vel uttrykk for det som er en drøm for mange. Hvis revolusjonsbølgen kan ende opp med noe slikt, så er vel fredsriket kommet til jord og alle multinasjonale kapitalister slipper slike ubehagelige overraskelser som kriger og revolusjoner?

Vi regner med desken i Aftenposten er litt mer nøyaktig med kartene sine neste gang.

DEL
Forrige artikkelNetanyahu tillater 300 palestinere i Libya å vende hjem
Neste artikkelNetanyahu: – Israel vil ikke akseptere bombing av innbyggere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.