Smarte løsninger og syltynne modeller

Norske medier har vanskelig med å bryte sin historiefortelling om Israel som konfliktland. Denne uken utførte klikk.no og minMote.no bragden.

Skjermdump fra minMote.no og klikk.no.
Skjermdump fra minMote.no og klikk.no.

Klikk.no omtaler et arkitektprosjekt fra Tel Aviv, hvor en liten leilighet ble ombygd til å bli “mer praktisk, moderne og funksjonell”. Løsningen kan bli en inspirasjon for andre som ønsker å få mest mulig ut av få kvadratmeter.

minMote.no, som er en avdeling av VG Nett, skriver om den nye loven i Israel som forbyr undervektige modeller i nasjonale reklamekampanjer. Loven innføres for å få bukt med spiseforstyrrelser, som er et utbredt problem også i Israel.

Den nye loven krever en medisinsk rapport av samtlige modeller som imøtekommer WHOs krav om underernæring der en BMI under 18,5 blir sett på som for lite. Loven krever også at all reklame som kommer ut på det isralske markedet må dokumentere om modellen i reklamen har blitt utsatt for etterarbeid som får modellen til å fremstå som slankere enn i virkeligheten. Loven vil ikke gjelde utenlandske publikasjoner, skriver minMote.no.

Norske medier har generelt et enormt overfokus på Israel, men samtidig en svært snever historiefortelling. Effekten blir et falskt bilde.

Det er forfriskende å se norske journalister skrive saker fra Israel som ikke handler om krig og konflikt, saker som viser israelere som mennesker som sliter med de samme problemer som oss. Et tøft boligmarked og press fra motebladenes retusjerte glansbilder skulle være velkjent også i Norge.

 

Forrige artikkelHus til Toulouse-mistenkt omringet
Neste artikkelToulouse-ofre gravlegges i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.