Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

BBC har vansker med presentasjonen av Israel og Palestina

De små bildene viser presentasjonen som BBC hadde på sin nettside onsdag 18. juli, og de store hvordan presentasjonen var endret torsdag 19. juli.
De små bildene viser presentasjonen som BBC hadde på sin nettside onsdag 18. juli, og de store hvordan presentasjonen var endret torsdag 19. juli.
Først oppga BBC Øst-Jerusalem som hovedstad i Palestina, og presenterte Israel uten hovedstad. På andre forsøk skriver de at Palestina "ikke er anerkjent som en moderne stat". Se endringen i presentasjonen i skjermdumpene over.

Hvis man dømmer etter skjermbildene som ble tatt av BBCs olympiske nettside onsdag (de små bildene), så er Israel sterke i judo og seiling, men noe svakere stilt når det gjelder hovedstad.

Selv om byen Jerusalem ble nevnt i det visuelle kartet over Israel, så var ikke byen nevnt som hovedstad under seksjonen ”nøkkelfakta ” som er under illustrasjonen.

Faktaene som ble presentert om Israel av BBC inkluderte sportsgrenene hvor Israel har vunnet flest av sine olympiske medaljer, antall innbyggere og størrelsen på landet. I presentasjonen av ”Palestina”, derimot, ble Øst-Jerusalem nevnt som hovedstad.

Torsdag ble BBCs olympiske nettside oppdatert (de store bildene) til å vise Jerusalem som «sete for regjeringen» i Israel, og Øst-Jerusalem som «sete for tiltenkt regjering» for Palestina. Nå ble verken Palestina eller Israel oppført med en hovedstad. På det første kartet over Palestina ble ikke landområder vist med farge på kartet, på det oppdaterte kartet er både Gaza og Vestbredden markert med gult, og Ramallah og Jerusalem er oppført. Palestina har også fått tillagt teksten: «Palestina er anerkjent som et konkurrerende land av IOC, men er ikke anerkjent som en moderne stat.»

Israel ble også presentert uten hovedstad i april, den gangen av OL-komiteen. Man startet på morgenen med å gi oppgi Jerusalem som hovedstad i Palestina. På ettermiddagen var Jerusalem hovedstad i Israel, men til slutt bestemte den Olympiske komiteen seg for å fjerne alle oppføringer av hovedstedene for å unngå politiske komplikasjoner.

Dette vekket sterke reaksjoner.

– Det er en skam at et ikke-politisk organ kommer med de mest absurde politiske uttalelser, sa en talsmann fra det israelske utenriksdepartementet, da han protesterte mot tildelingen av Israels hovedstad til «et land som ikke eksisterer».

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart