Ann Cathrin og Linn møtte sin israelske pappa for første gang på over 20 år

Tirsdag kveld imponerte TV2 venner av Israel. Programmet Sporløs fortalte en gripende historie fra Israel uten anti-israelsk slagside. Klokken 23.40 i kveld kan du se reprisen av det sterke møtet mellom to unge norske kvinner og deres ultraortodokse far.

Pappaen til Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) flyttet hjem til Israel etter at forholdet til deres mor tok slutt da de var små. Siden har de ikke sett hverandre, før TV2 gjenforente dem. (Skjermdump fra TV2)
Pappaen til Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) flyttet hjem til Israel etter at forholdet til deres mor tok slutt da de var små. Siden har de ikke sett hverandre, før TV2 gjenforente dem. (Skjermdump fra TV2)

– Det var fint å se et norsk TV-program med opptak fra Israel uten anti-israelsk slagside, skrev Einar Salen på MIFFs Facebook-gruppe Nordmenn som støtter Israel tirsdag kveld. I kommentarfeltet får han støtte fra en rekke Israel-venner som var rørt til tårer og som skamroser programmet. Alle er vant med et negativt fokus når det gjelder Israel. Til tross for det enorme overfokuset, gir norske medier svært sjelden noen solskinnshistorier fra landet, selv om de er veldig mange.

Flere har spurt etter reprisen på Sporløs. Den kommer allerede i kveld, onsdag 24. oktober kl. 23.40.

For dem som ønsker en smakebit av Ann Cathrins og Linns historie har TV2 publisert utdrag av programmet på sine nettsider. TV2 skriver:

“Ann Cathrin (24) og Linn Andersen (23) vokste opp uten en pappa, etter at han reiste tilbake til Israel da forholdet med jentenes mor tok slutt da jentene var små. Siden den gang hadde de ikke sett hverandre.

Jentene husker heller ingenting om faren deres bortsett fra det de er blitt fortalt i oppveksten, så det ble et etterlengtet møte.”

Nå planlegger Ann Cathrin og Linn en ny tur til Israel for å bli bedre kjent med sin fars familie.

Forrige artikkelNorske Gaza-provokatører avgjorde selv lengden på sin forvaring
Neste artikkelHamas står bak intensiverte rakettangrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.