Davy Wathnes torturist-anklage kom i reprise

Israel er “et land som består av torturister”, sa Davy Wathne på TV2. Det er “en meningsløs feilformulering som jeg sterkt beklager”, sa han etterpå. I dag kom TV2 med reprise, men den ble fjernet etter at MIFF sendte tips.

Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)
Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFF ga rødt kort til TV2s veteranjournalist Davy Wathne etter hans uttalelse tirsdag 30. april.

– Det må være problematisk å være fotballspiller i et land som består av torturister som driter i det internasjonale storsamfunnet, sa Wathne den gang, ifølge gjengivelsen på tv2.no.

I ettertid moderte sportsjournalisten sin uttalelse. Han skrev slik:

“På Twitter og Facebook har jeg gjentatte ganger presisert at jeg selvsagt ikke mener at ALLE israelere er torturister. Det er en meningsløs feilformulering som jeg HAR beklaget og sterkt beklager. At israelske myndigheter fører en politikk som påfører sivile palestinere og uskyldige kvinner og barn umenneskelige lidelser, fastholder jeg. At jeg har tatt til orde for norsk boikott av sommerens U21-EM, er for øvrig en gedigen misforståelse. Ingenting av det jeg sa i debatten gir grunnlag for en slik konklusjon. Tvert imot nevner jeg norsk idretts boikott av Moskva-OL som et resultatløst slag i luften.”

Wathnes korreksjon til seg selv er tydeligvis ikke oppfattet i TV2s sportsredaksjon. Den opprinnelige uttalelsen står fortsatt på artikkelen fra 30. april.

I en ny artikkel fra i dag – 5. juni – kom den på ny. Hvor lenge skal Wathnes verbale overgrep mot åtte millioner israelere gå i reprise?

Skjermdump av Davy Wathnes, med hans egne ord, "meningsløse feilformulering", slik den er gjengitt i en fersk artikkel på TV2.no 5. juni 2013.
Skjermdump av Davy Wathnes, med hans egne ord, "meningsløse feilformulering", slik den er gjengitt i en fersk artikkel på TV2.no 5. juni 2013.

 

Oppdatering kl. 10.15 onsdag 5. juni
Kort tid etter at MIFF tipset TV2s journalist om Wathnes tilbaketog i denne saken, ble avsnittet fjernet fra artikkelen. Vi håper det aldri mer kommer i reprise.

Forrige artikkelMIFF Drammen på utflukt til Oslo
Neste artikkelTarik Elyounoussi vil aldri mer kunne spille fotball i Norge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.