Dagbladet endret overskrift etter spørsmål fra MIFF

Dagbladet.no valgte søndag en meget spesiell vinkling og ordbruk på de ubekreftede meldingene om at israelske soldater var med for å bekjempe terroristene og risikere livet for gislene i Nairobi.

Skjermdump av Dagbladets første forsidehenvisning, før MIFF tok kontakt med redaksjonen.
Skjermdump av Dagbladets første forsidehenvisning, før MIFF tok kontakt med redaksjonen.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kl. 15.11 sendte MIFF følgende spørsmål til Dagbladet og journalisten som mindre enn to timer tidligere hadde skrevet en nyhetssak fra Nairobi.

Hei Geir Barstein og Dagbladet,

Dagbladet.no velger en meget spesiell vinkling og ordbruk på de ubekreftede meldingene om at israelske soldater er med for å bekjempe terroristene og risikere livet for gislene i Nairobi.
Blir det ikke feil av dere å framstille redningsoperasjonen som et angrep?

Mvh

Conrad Myrland

Med Israel for fred (MIFF)

Kl. 15.16 fikk MIFF følgende svar fra Dagbladet.

Hei.

Når tittel og ingress leses sammen, blir det et korrekt bilde. Det er foreløpig litt motstridende meldinger om Israels involverting, men dersom disse rapportene stemmer, så angriper de gisseltakerne – for å frigjøre gisler og skadde.

Derfor mener vi at vinklingen står greit, og at det kommer godt fram med ingressen.

Mvh

Stian Haraldsen
Redaksjonssjef, Dagbladet.no

Kl. 15.20 sendte MIFF følgende replikk.

Her skriver du at de angriper gisseltakerne, og det er jo helt korrekt. Hvorfor ikke bytte ut gisseltakerne med kjøpesenteret i overskriften? To ord med like mange bokstaver…

Mvh

Conrad

Kort tid senere hadde Dagbladet oppdatert forsidehenvisningen som bildet under viser.

Skjermdump av Dagbladets oppdaterte forsidehenvisning fra kl. 15.40 22. september.
Skjermdump av Dagbladets oppdaterte forsidehenvisning fra kl. 15.40 22. september.

 

  • Hva synes du om at Dagbladet først framstilte redningsoperasjonen som et angrep? Hva synes du om endringen? Skriv hva du mener i kommentarfeltet under.
Forrige artikkelFinner beklager
Neste artikkelTo soldater drept på Vestbredden i helgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.