NTBs jernteppe

De må ha hatt jernteppe i NTB-redaksjonen i dag, da de omtalte Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden som en “Berlin-mur”. Les hvorfor.

Det er fundamentale forskjeller mellom Berlin-muren og Israels barriere på Vestbredden. (Foto: Gavin Stewart, flickr.com)
Det er fundamentale forskjeller mellom Berlin-muren og Israels barriere på Vestbredden. (Foto: Gavin Stewart, flickr.com)

Nyhetsbyrået NTB skriver en artikkel om Ariel Sharons død med tittelen Bulldoseren har stanset. Det er svært mye man kunne kommentere i artikkelen, men la oss i hvert fall begynne med ett punkt.

NTBs journalist kaller sikkerhetsbarrieren som Ariel Sharon startet byggingen av for en “Berlin-mur”. Dette til tross for at forskjellene mellom de to murene er fundamentale:

Berlin-muren ble bygd av et kommunist-regime for å hindre egne innbyggere å flykte UT, og dermed skade regimets renommé.

På den andre side er Israels mur bygd for å beskytte egne innbyggere, ikke minst jødiske flyktninger fra kommunistregimer og arabiske land, og hindre fiendtlige elementer fra å ta seg INN for å skade dem.

Jernteppet lever fortsatt, men nå i NTBs utenriksredaksjon.

Forrige artikkelAriel Sharon er død
Neste artikkelHvordan massakrer blir utnyttet i jødehatets tjeneste
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.