Fem raketter avfyrt fra Gaza mot storbyen Ashkelon

Minst fem raketter ble avfyrt fra Gaza-stripen mot den israelske storbyen Ashkelon natt til torsdag. Forsvarssystemet Iron Dome stanset rakettene. NRK melder bare upresist om Israels svar, uten å nevne det palestinske angrepet.

Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.
Skjermdump fra nrk.no kl. 10.18 torsdag 16. januar 2014.

Rakettalarmen ble utløst i Ashkelon omkring klokken 02.00 lokal tid torsdag morgen. Til alt hell ble rakettene som var på vei inn fra Gaza-stripen stanset av forsvarssystemet Iron Dome, melder israelske medier.

Iron Dome blir tatt i bruk når systemet registrerer at raketter er på vei inn mot bebygde områder eller vital infrastruktur. Raketter som er på vei mot åpne områder blir normalt ikke stanset av Iron Dome. Menneskeliv kan derfor ha blitt reddet i natt. En sjette rakett kan ha landet i et åpent område, melder Jerusalem Post.

Israelske luftstyrker svarte på angrepet med å angripe fire mål nord på Gaza-stripen – et sted hvor militante palestinere opererer (“terror site“), en underjordisk avfyringsrampe for raketter, et våpenlager og et produksjonssted for våpen. Det ble bekreftet “direkte treff” på alle mål, opplyser IDFs talsmannskontor.

På NRK.nos nyhetsside om “den israelsk-palestinske konflikten” er det torsdag morgen kommet en kortmelding om det som skjedde i natt. Den lyder slik i sin helhet:

“Fem såret i israelsk angrep mot Gazastripen. En palestinsk kvinne og fire barn er såret i et israelsk luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske sykehuskilder. De ble truffet av splinter og situasjonen skal ikke være kritisk for noen av dem.

Ingenting om rakettangrepene mot Israel. Ingenting om hvilke mål Israel valgte å svare mot. Ingen presisjon, bare “israelsk angrep mot Gazastripen.” Ingenting fra israelsk side i det hele tatt.

Såvidt vi kan se med søk i Google News kl. 10.30 har ingen andre norske medier foreløpig nevnt nattens hendelser.

En ekstrem overdekning av Israels kriger, uten at krigføringen sammenlignes med kriger i andre land, skaper et falskt inntrykk av en grusom jødisk stat, skrev MIFF i NRK Ytring i november 2012.

 

Forrige artikkelKom til Israel-konferansen 2014 – MIFFs landsmøte i Tønsberg
Neste artikkelKulturinnslag glorifiserer væpnet kamp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.