Israelsk design og krim i Dagens Næringsliv

Det hebraiske uttrykket "storm i en tekopp" har gitt inspirasjon til denne teklypen fra Ototo Design. Dagens Næringsliv viste koppen og omtalte ny israelsk krimlitteratur i forrige uke.
Teparaply. (Foto: ototodesign.com)
Teparaply. (Foto: ototodesign.com)

En hovedforklaring på at falske inntrykk av Israel er så utbredt i den norske befolkningen, er at mediene som oftest bare omtaler landet i sammenheng med konflikten med naboene.

Men det kommer stadig noen hederlige unntak. Senest 15. mars lovpriste Sarpsborg Arbeiderblad den israelske byen Tel Aviv i en reisereportasje.

I forrige uke presenterte Dagens Næringsliv to andre positive glimt fra Israel.

Fredag 28. mars var det israelsk design.

Faksmile av Dagens Næringsliv 28. mars 2014.
Faksmile av Dagens Næringsliv 28. mars 2014.

Lørdag 29. mars var det omtale av en krimdebut ra Israel. Dror Mishani høster lovord for «Naboens sønn», utgitt på norsk av Gyldendal. Boken har også fått ros fra den svenske krimforfatteren Henning Mankell, selv om boken ikke ser ut til å følge Mankells anti-israelske linje politisk.

«Den som forventer seg et morskt blikk på israelsk politikk, samt muligens en fanatisk settler på Vestbredden som morder, blir iallfall grundig skuffet. Det Israel vi møter i «Naboens sønn», minner langt på vei om tilstanden og livsfølelsen i en vanlig, vestlig by, og konflikten med palestinerne er så å si fraværende,» skriver bokanmelder Ola A. Hegdal i Dagens Næringsliv.

Boken kan bestilles fra Gyldendal forlag.

Faksmile av Dagens Næringsliv 29. mars 2014.
Faksmile av Dagens Næringsliv 29. mars 2014.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise