Israelsk design og krim i Dagens Næringsliv

Det hebraiske uttrykket “storm i en tekopp” har gitt inspirasjon til denne teklypen fra Ototo Design. Dagens Næringsliv viste koppen og omtalte ny israelsk krimlitteratur i forrige uke.

Teparaply. (Foto: ototodesign.com)
Teparaply. (Foto: ototodesign.com)

En hovedforklaring på at falske inntrykk av Israel er så utbredt i den norske befolkningen, er at mediene som oftest bare omtaler landet i sammenheng med konflikten med naboene.

Men det kommer stadig noen hederlige unntak. Senest 15. mars lovpriste Sarpsborg Arbeiderblad den israelske byen Tel Aviv i en reisereportasje.

I forrige uke presenterte Dagens Næringsliv to andre positive glimt fra Israel.

Fredag 28. mars var det israelsk design.

Faksmile av Dagens Næringsliv 28. mars 2014.
Faksmile av Dagens Næringsliv 28. mars 2014.

Lørdag 29. mars var det omtale av en krimdebut ra Israel. Dror Mishani høster lovord for “Naboens sønn”, utgitt på norsk av Gyldendal. Boken har også fått ros fra den svenske krimforfatteren Henning Mankell, selv om boken ikke ser ut til å følge Mankells anti-israelske linje politisk.

“Den som forventer seg et morskt blikk på israelsk politikk, samt muligens en fanatisk settler på Vestbredden som morder, blir iallfall grundig skuffet. Det Israel vi møter i “Naboens sønn”, minner langt på vei om tilstanden og livsfølelsen i en vanlig, vestlig by, og konflikten med palestinerne er så å si fraværende,” skriver bokanmelder Ola A. Hegdal i Dagens Næringsliv.

Boken kan bestilles fra Gyldendal forlag.

Faksmile av Dagens Næringsliv 29. mars 2014.
Faksmile av Dagens Næringsliv 29. mars 2014.

 

Forrige artikkelGratis helgeseminar for ungdom fra hele landet i Kristiansand
Neste artikkelIngen enighet om forlengelse av forhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.