Peres har 50 millioner fans i Kina

Da Israels president Shimon Peres opprettet profil på det kinesiske sosiale nettverket Weibo, tok det bare minutter før 50 millioner klikket seg inn og ga respons på at de ”likte” ham.
President Shimon Peres har fått stor oppmerksomhet på det kinesiske sosiale nettmediet Weibo. (Foto: Skjermdump fra Weibo / GPO.)
President Shimon Peres har fått stor oppmerksomhet på det kinesiske sosiale nettmediet Weibo. (Foto: Skjermdump fra Weibo / GPO.)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det var under et statsbesøk i Kina i forrige uke at presidenten opprettet Weibo-profilen. Det gjør ham til en av de første verdenslederne, og den første i Israel, som åpner profil på Weibo, Kinas egen variant av Facebook. I løpet av minutter var det mer enn 50 millioner nettbrukere som var inne og så på profilen hans, og indikerte at de likte ham. Dette forteller Jerusalem Post.

– Jeg er stolt og glad over å være en del av Weibo-familien. Jeg håper å møte dere på siden min, og snakke direkte til det kinesiske folket, særlig den yngre generasjonen, og å utvikle relasjonene mellom Israel og Kina, sa Peres under lanseringen av profilen hans.

Drøye 170.000 kinesere har så langt valgt å bli følgere av profilen til Peres.

Den 90 år gamle statsmannen er fra før av kjent som en ivrig bruker av Facebook, hvor han har mer enn 250.000 følgere. Facebook-profilen har han blant annet brukt til å sette verdensrekord i å holde forelesning for verdens største online klasse.

11. og 12. mai kommer Peres på statsbesøk til Norge, og det gjenstår å se om også vi her til lands vil gi ham noe skred av respons på sosiale medier.

Vil du se nærmere på den offisielle Facebook-profilen hans, finner du den ved å klikke her.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise