TV2 tar oppgjør med Menneskerettighetsrådet

Søndag kveld setter TV2-programmet Vårt lille land fokus på den urettferdige behandlingen av Israel i FNs menneskerettighetsråd.

Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)
Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)

I FNs menneskerettighetsråd i Genève har noen av verdens verste diktaturer samlet seg for å blokkere all kritikk mot seg selv. I stedet retter de kontinuerlig fordømmende pekefingre mot demokratiet Israel.

Dette er ingen nyhet for lesere av Miff.no, men det er nok ukjent for mange nordmenn. Flere vil få vite om det søndag 20. april kl. 21.45, når TV2-programmet Vårt lille land rapporterer om saken. Ifølge det MIFF erfarer, vil talsmenn for både nåværende og forrige norske regjering bli stilt til ansvar for Norges rolle i rådet. Har norske myndigheter gjort sitt for å forsvare menneskerettighetene, eller har man stilltiende godtatt at land som Kina, Cuba, Saudi-Arabia og Vietnam kan rette halvparten av alle fordømmende resolusjoner mot Israel?

Blir programmet som forhåndsryktene indikerer, er dette noe venner av Israel kan glede seg til. Svarene som norske politikere kan gi er neppe oppløftende, men at et populært tv-program med mange seere setter fokus på dobbeltstandarden er bra.

Programleder Gerhard Helskog skriver på sin Facebook 19. april 2014:

FNs Menneskerettighetsråd i Genève er i ferd med å bli en parodi. Noen av verdens blodigste diktaturer ødelegger organet. Og hva gjør Norge? Tja, kanskje ikke helt det du hadde håpet.

  • Skru på TV2 søndag kl. 21.45. Programmet kommer i reprise mandager kl. 11.45 og påfølgende søndag kl. 15.30.

 

Forrige artikkelBedrer funksjonshemmede barns hverdag
Neste artikkelPåskebrødet matza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -