TV2 tar oppgjør med Menneskerettighetsrådet

Søndag kveld setter TV2-programmet Vårt lille land fokus på den urettferdige behandlingen av Israel i FNs menneskerettighetsråd.
Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)
Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)

I FNs menneskerettighetsråd i Genève har noen av verdens verste diktaturer samlet seg for å blokkere all kritikk mot seg selv. I stedet retter de kontinuerlig fordømmende pekefingre mot demokratiet Israel.

Dette er ingen nyhet for lesere av Miff.no, men det er nok ukjent for mange nordmenn. Flere vil få vite om det søndag 20. april kl. 21.45, når TV2-programmet Vårt lille land rapporterer om saken. Ifølge det MIFF erfarer, vil talsmenn for både nåværende og forrige norske regjering bli stilt til ansvar for Norges rolle i rådet. Har norske myndigheter gjort sitt for å forsvare menneskerettighetene, eller har man stilltiende godtatt at land som Kina, Cuba, Saudi-Arabia og Vietnam kan rette halvparten av alle fordømmende resolusjoner mot Israel?

Blir programmet som forhåndsryktene indikerer, er dette noe venner av Israel kan glede seg til. Svarene som norske politikere kan gi er neppe oppløftende, men at et populært tv-program med mange seere setter fokus på dobbeltstandarden er bra.

Programleder Gerhard Helskog skriver på sin Facebook 19. april 2014:

FNs Menneskerettighetsråd i Genève er i ferd med å bli en parodi. Noen av verdens blodigste diktaturer ødelegger organet. Og hva gjør Norge? Tja, kanskje ikke helt det du hadde håpet.

  • Skru på TV2 søndag kl. 21.45. Programmet kommer i reprise mandager kl. 11.45 og påfølgende søndag kl. 15.30.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise