Israelsk journalist angrepet på Vestbredden

Journalist Avi Issacharoff fra Times of Israel fryktet for sitt liv da maskerte palestinske menn angrep ham under et oppdrag i byen Beitunia på Vestbredden fredag.

Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.
Journalist, analytiker og kommentator Avi Issacharoff ble utsatt for voldelig angrep av maskerte palestinske menn da han var på jobb på Vestbredden.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Jeg har ikke for vane å overdrive. Dette var et spørsmål om liv eller død, og jeg var bare øyeblikk fra å falle som offer for den samme slags lynsjing som skjedde da to israelske soldater ble slått til døde i Ramallah i år 2000 av en folkemengde, skriver Issacharoff i Times of Israel fredag kveld.

– Jeg har dekket nyheter i de palestinske områdene i mange år, og det har ikke manglet på trøblete situasjoner, men dette kom helt ut av det blå. Det var totalt uventet, forteller han.

 

Jaget av palestinske journalister

Isacharoff er analytiker, kommentator og journalist for både Times of Israel og den hebraiskspråklige nettavisen Walla. Da angrepet fant sted, var han og en kameramann fra Walla i Beitunia for å rapportere om demonstrasjonene i forbindelse med ”Nabka” (”den store katastrofen”), som er palestinernes årlige markering av dagen for staten Israels opprettelse i 1948.

Det begynte med at en gruppe palestinske journalister gikk bort til kameramannen og ba ham om å forsvinne fra stedet.

– Jeg gikk mot dem, og sa til dem at hvis de hadde et problem måtte de snakke med meg. Da tilkalte en av de palestinske journalistene, en ung kvinne, en gruppe maskerte menn som raskt omringet meg og begynte å angripe meg, forteller Issacharoff.

 

– Kunne blitt slått til døde

– Jeg var bare sekunder ifra å bli slått til døde av den maskerte mobben under demonstrasjonene i Beitunia, sier han.

– Jeg ble reddet ved et lykketreff. To sivilkledde medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene var tilfeldigvis i nærheten, og grep inn for å hjelpe meg bort. Jeg var allerede i gang med å bli slått og sparket bakfra da de reddet meg. Det var kun det faktum at disse to fra PAs sikkerhetsstyrker var i nærheten som gjorde at jeg ble berget. De fikk meg og min kollega trygt bort fra situasjonen. Jeg vil nødig tenke på hva som ville ha skjedd om de ikke hadde vært der, sier journalisten.

Forrige artikkelFatah vil ha hele Israel
Neste artikkel8. mai, 14. mai, 17. mai – om fred i frihet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/