NTB rettet feil etter korreksjon fra MIFF

Lørdag morgen sendte nyhetsbyrået NTB ut en artikkel om den terrordømte palestinske lederen Marwan Barghouti og hans popularitet. Men teksten inneholdt minst én feil. Les MIFFs faktasjekk.
Skjermdump fra VG.no kl. 12.30 lørdag 24. mai 2014.
Skjermdump fra VG.no kl. 12.30 lørdag 24. mai 2014.

Et flertall av palestinerne ønsker Marwan Barghouti, som sitter i et israelsk fengsel, som president, meldte NTB og VG lørdag 24. mai. Artikkelen henviser til en meningsmåling som forteller at 33,2 prosent av palestinerne ville stemt på Barghouti, som har større oppslutning enn Mahmoud Abbas. Palestinernes nåværende president, som sitter på overtid etter 2009, får oppslutning på 26,9 prosent.

«Fatahs tidligere leder på Vestbredden ble tatt til fange av israelske styrker i 2002 og soner fem livstidsdommer etter at en israelsk domstol fant ham skyldig i medvirkning til drap på israelere i de okkuperte områdene,» skrev NTB i første utgave av artikkelen.

Etter at vi leste artikkelen i VG, sendte MIFF følgende e-post til NTBs utenriksavdeling.

«Hei,

Viser til deres artikkel fra i dag morges.

Barghouti ble blant annet funnet skyldig for sin rolle i terrordrapene på en sjømatrestaurant i Tel Aviv 5. mars 2002. Anser dere Tel Aviv som okkupert område?

Mvh

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred

www.miff.no«

NTB har ikke svart MIFF på e-posten, men i løpet av dagen har VG endret ordlyden i artikkelen.

Nå står det som er riktig:

«Fatahs tidligere leder på Vestbredden ble tatt til fange av israelske styrker i 2002 og soner fem livstidsdommer etter at en israelsk domstol fant ham skyldig i medvirkning til drap på israelere i de okkuperte områdene og Israel.» [MIFFs uthevning.]

Skjermdump av VG.no kl. 23.30 lørdag 24. mai 2014.
Skjermdump av VG.no kl. 23.30 lørdag 24. mai 2014.

I februar stilte en gruppe ledere i AUF opp til fotografering sammen med et helteportrett av den dømte terroristen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise