NTB rettet feil etter korreksjon fra MIFF

Lørdag morgen sendte nyhetsbyrået NTB ut en artikkel om den terrordømte palestinske lederen Marwan Barghouti og hans popularitet. Men teksten inneholdt minst én feil. Les MIFFs faktasjekk.

Skjermdump fra VG.no kl. 12.30 lørdag 24. mai 2014.
Skjermdump fra VG.no kl. 12.30 lørdag 24. mai 2014.

Et flertall av palestinerne ønsker Marwan Barghouti, som sitter i et israelsk fengsel, som president, meldte NTB og VG lørdag 24. mai. Artikkelen henviser til en meningsmåling som forteller at 33,2 prosent av palestinerne ville stemt på Barghouti, som har større oppslutning enn Mahmoud Abbas. Palestinernes nåværende president, som sitter på overtid etter 2009, får oppslutning på 26,9 prosent.

“Fatahs tidligere leder på Vestbredden ble tatt til fange av israelske styrker i 2002 og soner fem livstidsdommer etter at en israelsk domstol fant ham skyldig i medvirkning til drap på israelere i de okkuperte områdene,” skrev NTB i første utgave av artikkelen.

Etter at vi leste artikkelen i VG, sendte MIFF følgende e-post til NTBs utenriksavdeling.

“Hei,

Viser til deres artikkel fra i dag morges.

Barghouti ble blant annet funnet skyldig for sin rolle i terrordrapene på en sjømatrestaurant i Tel Aviv 5. mars 2002. Anser dere Tel Aviv som okkupert område?

Mvh

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred

www.miff.no

NTB har ikke svart MIFF på e-posten, men i løpet av dagen har VG endret ordlyden i artikkelen.

Nå står det som er riktig:

“Fatahs tidligere leder på Vestbredden ble tatt til fange av israelske styrker i 2002 og soner fem livstidsdommer etter at en israelsk domstol fant ham skyldig i medvirkning til drap på israelere i de okkuperte områdene og Israel.” [MIFFs uthevning.]

Skjermdump av VG.no kl. 23.30 lørdag 24. mai 2014.
Skjermdump av VG.no kl. 23.30 lørdag 24. mai 2014.

I februar stilte en gruppe ledere i AUF opp til fotografering sammen med et helteportrett av den dømte terroristen.

Forrige artikkelTre drept i skyting ved jødisk museum i Brussel
Neste artikkel– Israel vil aldri bli en apartheidstat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.