Artikkelserie fra Israel i Finansavisen

Finansavisens journalist Anders Horntvedt har vært på reportasjereise i Israel. Få noen korte smakebiter på det han har formidlet til leserne de siste ukene.
Faksmile fra Finansavisen 4. juni 2014.
Faksmile fra Finansavisen 4. juni 2014.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

30. mai 2014

Israel elsker Norsk Rødt Fe

Den israelske melkebonden Arik Klein blander inn gener fra Norsk Rødt Fe i sin avl. Han er på jakt etter en god blanding av Norsk Rødt Fe og den tysk-amerikanske kurasen Holstein som ellers er dominerende i Israel. Klein samarbeider med det norske landbrukssamvirket Geno.

 

4. juni 2014

Fem års boikott uten effekt

Israels største frukteksportør merker ikke lenger noe til boikottkampanjer i Norge. Selskapet Mehadrin solgte frukt og grønnsaker til Norge for 50-55 millioner kroner i 2013. Salgssjef for Skandinavia, Rami Hessel, roser Bama-konsernet fordi de fortsatte å selge israelske varer også da det var mest støy om boikott for fem år siden. Han understreker at mange arabere som jobber i jordbrukssektoren vil bli skadelidende dersom det blir innført boikott. Palestinakomiteen sier til Finansavisen at de ikke er “udelt enig” i at handelsboikott har vært en fiasko. Finansavisen gjengir grafen som viser at det år etter år blir satt nye norske rekorder i import fra Israel.

 

13. juni 2014

Slakter oljefond-utestenglse

Finansavisen snakker med to israelske finansanalytikere som kritiserer det norske Oljefondet for å trekke seg ut av investeringer fra tre israelske selskaper involvert på Vestbredden eller Øst-Jerusalem. Er det ikke tungt å bli beskyldt for menneskerettighetsbrudd? spør Finansavisens journalist. “Ikke når kritikken kommer fra Norge,” svarer en av analytikerne

 

20. juni 2014

Seaborn gjør suksess i Israel

Det norske selskapet Seaborn leverer 30 prosent av laksen i det israelske markedet. En israelsk kokk forteller til Finansavisen at han får forsyninger med laks fløyet inn fra Norge én gang i uken. Av 46 land vi selger til er Israel marked nummer 9 på volum. Det er et lite marked på 8 millioner mennekser, men de spiser mye laks, sier Maria G. Elias-Barroso i Seaborn.

 

Finansavisen har også vært på den delen av Vestbredden som kontrolleres av de palestinske selvstyremyndighetene.

 

31. mai 2014

Palestina-børs vil ha norske oljepenger

Norge kan tjene penger og hjelpe fredsprosessen ved å investere i palestinske selskaper, sier sjef for den palestinske børsen i Nablus. “Det er en interessant uttalelse,” sier Norges utenriksminister Børge Brende.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise