Det palestinske barneofferet du ikke vil få høre om på NRK

Tirsdag kveld ble en liten palestinsk jente drept i en eksplosjon på Gaza-stripen. Men du vil aldri få høre om henne i NRK eller lese hvem som drepte henne i en artikkel fra NTB.
En liten palestinsk jente i Beit Lahiya. Bildet ble tatt i 2010. (Illustrasjonsfoto: J McDowell, flickr.com)
En liten palestinsk jente i Beit Lahiya. Bildet ble tatt i 2010. (Illustrasjonsfoto: J McDowell, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En ung palestinsk jente ble tirsdag kveld drept og tre familiemedlemmer skadet i en eksplosjon i Beit Lahiya nord på Gaza-stripen, melder det palestinske nyhetsbyrået Ma’an. Ashraf al-Qidra, talsmann for helsedepartementet på Gaza-stripen, bekrefter at to voksne og to barn ble mottatt på Shifa-sykehuset. Tilstanden for det andre barnet skal være kritisk.

Men dette palestinske offeret kommer du aldri til å få lese om i norske aviser. Det blir ikke et ord på radio, ikke et sekund på TV.

Hvorfor? Forklaringen kommer i det tredje avsnittet i Ma’ans rapport.

“Innbyggere i området sier de tror eksplosjonen var forårsaket av en hjemmelaget rakett.”

Når palestinere blir drept av aktiviteten til sine egne militante grupper er det lite interesse å spore i Norge. Det er relativt ofte at palestinere blir drept av “arbeidsuhell” i rakettproduksjonen eller av raketter som slår ned på palestinsk territorium. I 2005 ble 19 palestinere drept i en enkelteksplosjon under en Hamas-oppvisning.

Når tusenvis av palestinere er drept og hundretusenvis er drevet på flukt i Syria de siste årene, har det knapt vært nevnt. Det er når palestinere blir drept i israelske forsvarsaksjoner at det blir ryddet plass i norske medier. Det er da Israel kan bli fremstilt som aggressiv. Det er da de grove løgnene som 4 av 10 nordmenn tror på kan bli “bekreftet”.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise