BBC: – Falske ”Gaza-bilder” florerer på nettet

De dramatiske bildene som i disse dager deles på sosiale medier og utgis for å vise hendelsene i Gaza, er i mange tilfeller gamle fra helt andre steder i verden. Det har BBC dokumentert.
Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)
Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)

Skjermdump-bildet du ser i denne artikkelen er et typisk eksempel på en av de mange falske rapportene som i disse dager florerer på sosiale medier som Facebook og Twitter, der folk deler bilder og bildeserier som utgir seg for å være tatt i Gaza nylig, og dermed hevder å dokumentere grusomheter begått av det israelske forsvaret. BBC dokumenterer at bildene du ser her, slett ikke er tatt i Gaza, men i Aleppo, Syria.

Her kan du lese BBCs artikkel og se deres videopresentasjon om saken.

BBC skriver at hashtagen #GazaUnderAttack har blitt brukt hundrevis av ganger de siste ukene. Etter å ha undersøkt et utvalg av de mest delte bildene, konkluderer de med at mange av dem egentlig kommer fra Syria og Irak. Bilder som kommer fra Gaza, er i virkeligheten ofte så gamle som fra 2009.

Så ikke tro på alt du ser på Facebook ved første øyekast!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise