BBC: – Falske ”Gaza-bilder” florerer på nettet

De dramatiske bildene som i disse dager deles på sosiale medier og utgis for å vise hendelsene i Gaza, er i mange tilfeller gamle fra helt andre steder i verden. Det har BBC dokumentert.

Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)
Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)

Skjermdump-bildet du ser i denne artikkelen er et typisk eksempel på en av de mange falske rapportene som i disse dager florerer på sosiale medier som Facebook og Twitter, der folk deler bilder og bildeserier som utgir seg for å være tatt i Gaza nylig, og dermed hevder å dokumentere grusomheter begått av det israelske forsvaret. BBC dokumenterer at bildene du ser her, slett ikke er tatt i Gaza, men i Aleppo, Syria.

Her kan du lese BBCs artikkel og se deres videopresentasjon om saken.

BBC skriver at hashtagen #GazaUnderAttack har blitt brukt hundrevis av ganger de siste ukene. Etter å ha undersøkt et utvalg av de mest delte bildene, konkluderer de med at mange av dem egentlig kommer fra Syria og Irak. Bilder som kommer fra Gaza, er i virkeligheten ofte så gamle som fra 2009.

Så ikke tro på alt du ser på Facebook ved første øyekast!

Forrige artikkelBombeofre ble advart
Neste artikkelElefanten i Dagsrevyen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/