MIFF i NRK Dagsrevyen og Aftenposten

NRKs programleder Jon Gelius intervjuer Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred. (Skjermdump fra NRK)
NRKs programleder Jon Gelius intervjuer Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred. (Skjermdump fra NRK)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

NRK Dagsrevyen

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, ble intervjuet direkte på NRK Dagsrevyen i kveld, av programleder Jon Gelius. NRK har laget en referatsak på sin nettside, hvor de gjengir de fleste poengene til Myrland. Her kan du også se hele intervjuet slik det ble sendt på TV.

– Feil å legge skylden på Israel, har NRK valg som overskrift for nettsaken. Journalistene har forstått poenget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi merker oss likevel at NRK ikke gjenga Myrlands første poeng, at det blir brukt en helt annen standard for krigens rett på Israel enn andre land. Det er bare tre år siden Norge var med å bombe boliger til medlemmer av Gaddafi-regimet i Libya. Nå får Israel kritikk fra Norge og andre land, som selv har gjort det samme som Israel nå gjør, bare i mye større stil.

 

Aftenposten

Jan Benjamin Rødner, MIFFs første styreleder og nåværende styremedlem, ga intervju til Aftenposten som ble publisert tidlig mandag ettermiddag.

– Her snakker vi om forbrytersk virksomhet, og Israel må ha rett til å forsvare seg mot det. Terroristene må regne med at de blir stoppet. Man må bruke store krefter på å stoppe forbrytersk virksomhet, sa Rødner. Han påpekte at Israel har gjort så mye de kan for å minske de sivile tapene på palestinsk side.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag