TV2-journalist demoniserer Israel

TV2-journalisten Kadafi Zaman bruker sin offisielle Twitter-profil til å utpeke Israel som "alle statsterroristers far og mor". Zamans familie er fra Pakistan, hvor sivile tapstall bare de siste årene har vært mange ganger flere enn alle palestinere drept siden 1987.
Skjermump av Kadafi Zamans Twitter-melding 29. juli 2014.
Skjermump av Kadafi Zamans Twitter-melding 29. juli 2014.

Norske mediers kampanjejournalistikk mot Israel når stadig nye lavmål. Når alle journalistene jakter i flokk, føler noen behov for å tute ekstra høyt. Tirsdag 29. juli kom Kadadi Zaman, journalist i TV2 og tidligere journalist i VG og Stavanger Aftenblad, med følgende utblåsing på Twitter.

«Israel er alle statsterroristers far og mor. Å drepe forsvarsløse kvinner og barn er umenneskelig. Å kalle urett for urett er en menneskerett.»

La oss for et øyeblikk tenke at Israel alene kunne holdes ansvarlig for lidelsene vi nå ser på Gaza-stripen. Det er selvsagt en helt uhørt premiss, men la oss bruke det for argumentets skyld. Kan ikke Zaman likevel sammenligne? Han kan jo begynne med terrortallene for landet der hans egne foreldre kom fra til Norge.

I 2011 skrev BBC at det var en selvmordsbomber i Pakistan gjennomsnittlig hver uke, og at 35.000 mennesker var drept siden 11. september 2001.

For krigen i Nordvest-Pakistan gir Wikipedia følgende oversikt over drepte.

Nettstedet Satp.org gir følgende oversikt over terrordrepte sivile, sikkerhetsstyrker og terrorister/opprørere i perioden 2003 til og med 27. juli 2014.

Nettstedet blir drevet fra India, og kunne dermed ha interesse av å fremstille Pakistan i et dårlig lys, men tallene ser ut til å samsvare med tallene til BBC og de ulike kildene som er gjengitt og lenket til i Wikipedia-artikkelen.

Hittil i år er altså tre tusen pakistanere drept i vold og terror. Men Pakistan er ikke statsterroristers far og mor?

Det er helt sikkert urettferdig å gi pakistanske myndigheter ansvaret for alle de drepte sivile. Men nettsiden costsofwar.org skriver: «De pakistanske sikkerhetsstyrkene har også drept sivile med granater, direkte ild og med bomber mens de rammet militante… Noen år ser det ut som om pakistanske sikkerhetsstyrker var ansvarlige for flertallet av de drepte sivile.» Nettstedet skriver at minst 52.000 pakistanere er drept siden 2004.

I alle Israels konflikter med palestinerne siden 1987 og frem til dags dato, inkludert alle de tre Gaza-krigene i 2009, 2012 og 2014, er under 10.000 palestinere drept, en stor andel av disse stridende som selv valgte å ta opp våpen mot en overlegen militær fiende. Dette er halvparten av antallet sivile drept i Pakistan mellom 2003 og 2014. Er disse dødstallene ukjent for Zaman?

De sivile lidelsene på Gaza-stripen er dypt tragiske, og må opphøre straks. Det skjer dersom Hamas stanser sine rakettangrep. Å gi Israel alene ansvaret er dypt urettferdig. Å fremstille Israel som den største misbruker av vold er klart demoniserende.

  • Send din saklige klage til TV2 til e-post 02255@tv2.no.

Så lenge kampene fortsatt raser, er det fortsatt slik at de israelske forsvarsstyrkene, følger reglene for krigføring “godt over gjennomsnittlig” i forhold til hva som er vanlig ellers i verden.

Israel er ikke den slemmeste gutten i gata når de fører krig, konkluderer Cecilie Hellestveit, en av Norges fremste eksperter på krigens folkerett. Hør henne begrunne dette i foredraget under.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise