Feil og ensidig av NTB

Palestinsk gutt ble sendt ut som barnesoldat med brannbombe. Han ble skutt da israelske soldater følte seg truet på livet av brannbomber som ble kastet på ca. 20 meters avstand.

Skjermdump av NTB-notisen i Nettavisen.
Skjermdump av NTB-notisen i Nettavisen.

Torsdag 16. oktober kl. 22.02 publiserte Nettavisen en NTB-artikkel som du kan se i sin helhet i toppen av artikkelen. “Israelske soldater drepte 13-åring på Vestbredden,” var overskriften. “Gutten ble skutt i brystet,” var ingressen.

Bahaa Badr ble skutt “idet soldatene gikk inn i landsbyen Beit Liqya”, hevder NTB, og de skriver at det ikke er klart om Badr var blant dem som kastet stein.

En israelsk journalist har publisert bilde av gutten som ble drept på Twitter.
En israelsk journalist har publisert bilde av gutten som ble drept på Twitter.

En drøy time før Nettavisens publisering, kl.  20.56, publiserte Ha’aretz og journalist Jack Khoury en artikkel om samme sak.

Her kommer det fram en del opplysninger som glimrer helt med sitt fravær i NTBs notis.

De israelske soldatene rykket inn i området på grunn av steinkasting. Da soldatene var på vei til å forlate landsbyen, gikk de ut av sine kjøretøy på grunn av en uspesifisert feil. Da begynte palestinere å kaste brannbomber mot dem fra en avstand på omkring 20 meter. Avdelingens befal åpnet ild mot angriperne, og Badr døde senere av skadene han fikk.

Tenk om NTB hadde lest Ha’aretz før de publiserer sine notiser med ensidig informasjon fra palestinske kilder.

Jerusalem Post publiserte sin sak om hendelsen kl. 21.42, 20 minutter før NTB.

Her blir det også opplyst at soldatene var i ferd med å forlate landsbyen da de kom under angrep.

Tenk om NTB hadde lest Jerusalem Post før de publiserer sine notiser med ensidig informasjon fra palestinske kilder.

Times of Israel publiserte sin sak kl. 21.44, 18 minutter før NTB.

“IDF sier at soldatene skjøt mot gutten da han kastet en brannbombe,” skriver nettavisen.

Dersom NTB hadde lest Times of Israel, ville de kunne få med at gutten ble misbrukt som barnesoldat.

Yedioth Aharonoth, som publiserte sin sak to timer etter NTB og Nettavisen, forteller at de israelske soldatene rykket inn fordi palestinerne kastet stein på sikkerhetsgjerdet i området. “Etter at en av brannbombene ble kastet fra kort hold, følte styrkene at deres liv var i fare og åpnet ild.”

 

Forrige artikkelBård Glad Pedersen åpner norsk-israelsk næringsseminar
Neste artikkelIsraelske IS-krigere ble radikalisert i Europa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.