Svaret er nei, Hege Holm

Var det Israels stengning av Tempelplassen som satte sinnene i kok hos palestinerne? spurte NRKs programleder Hege Holm i Dagsnytt Atten. Hun skulle hørt etter hva professor Hilde Henriksen Waage sa like før.

NRKs programleder Hege Holm. (Skjermdump fra Dagsnytt Atten 6. november 2014)
NRKs programleder Hege Holm. (Skjermdump fra Dagsnytt Atten 6. november 2014)

Dagsnytt Atten 6. november var professor Hilde Henriksen Waage gjest i studio. Professoren begynte med å nevne det brutale drapet på en palestinsk tenåring utført av en liten gruppe jødiske ekstremister i begynnelsen av juli som en forklaring på uroen i Jerusalem. Hun omtalte det også som “begynnelsen på Gaza-krigen”. Professoren unngikk å nevne drapet på de tre israelske tenåringene noen uker tidligere.

Ellers i innslaget ga Henriksen Waage mange viktige opplysninger om situasjonen i Jerusalem. På et tidspunkt spurte programleder Hege Holm: “I forrige uke stengte de [israelerne] jo adgangen til Al-Aqsa moskéen, og det er første gang på 14 år, er det det som tente sinnene?”

Hun skulle ha hørt hva Henriksen Waage sa like før: “I tillegg har det nå vært i flere uker sammenstøt oppe på Tempelhøyden ved al-Aqsa moskéen.”

Israels kortvarige stengning av Tempelplassen kom som en direkte reaksjon på vold fra islamistiske ekstremister, etter drapsforsøket på rabbiner Yehuda Glick. Sinnene var tent i kok mange uker tidligere, og hensikten med stengningen var å hindre at allerede tente sinn fikk herje fritt.

Professoren hadde allerede gitt programlederen svaret. Svaret var nei.

Forrige artikkelTerrorbølgen vokser
Neste artikkelFortalte aldri det viktigste om muren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.