Dikter NRK for å framstille en jødisk leder hevnlysten?

NRKs programleder Jarle Roheim Håkonsen i sendingen kl. 12.00 på NRK 1 tirsdag 18. november 2014. (Skjermdump NRK)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dette er uttalelsen som Israels statsminister Benjamin Netanyahu publiserte etter terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem tirsdag 11. november.

“Dette [terrorangrepet] er et direkte resultat av oppvigleriet som blir ledet av Hamas og Abu Mazen [Mahmoud Abbas], oppvigleri som det internasjonale samfunnet er uansvarlige å ignorere. Vi vil svare med en tung hånd [svare kraftig] på de brutale mordene av jøder som kom for å be og ble møtt av forkastelige mordere,” sa Netanyahu.

Ikke et ord om hevn.

Likevel, da NRK tre timer senere, laget nyhetsoppslag om terrorangrepet i 12.00 sendingen, var det Netanyahus varsel om hevn som var hovedsak.

Israels statsminister «lover hevn med full styrke», innledet programleder Jarle Roheim Håkonsen. Senere gjentar han, men moderer: Da lover Netanyahu bare “kraftfull hevn”.

Reporter Kristian Aanensen gjentok det samme. Etter kort å ha oppsummert noe av det som skjedde under angrepet, fortsatte han.

“Angrepet kan nå få konsekvenser. For nå varsler Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevn og lover over for israelske medier at angrepet skal gjengjeldes.”

Tre ganger nevner NRKs folk hevn. Netanyahu har ikke snakket om hevn eller gjengjeldelse, men et svar, en respons.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon utdyper mer hva dette svaret vil bestå i: “Vi vil jakte dem som gjennomfører angrepene og de som sender dem. Jakten vil finne sted overalt og på en hver måte, innenfor Israels grenser og utenfor dem,” sier Ya’alon.

Svaret Israel vil gi er en jakt på terrorister for å hindre nye angrep, ikke en hevn. Svaret er et anti-terror arbeid slik som andre land driver.

“Angrepet kan nå få konsekvenser,” sa NRKs journalist. Som om det ikke allerede hadde fått tragiske konsekvenser – med drap på fire jøder og enda flere skadde.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag