“Angrepet tok vekk seks liv, fire israelske og to palestinske”

CNN likestilte offer og angripere i en tidlig nyhetsmelding om terrorangrepet i synagogen tirsdag. CNN beklaget samme dag, men det hindret ikke NRK Urix å gjøre den samme feilen noen timer senere.

Skjermdump fra NRK Urix 18. november 2014.

NRK Urix brukte igjen mye tid på konflikten i Jerusalem tirsdag 18. november. Samme morgen ble fire jøder drept av to palestinske terrorister som tok seg inn i en synagoge utkledd som ortodokse jøder. En drusisk politimann som bekjempet terroristene døde senere samme dag av skader. Terroristene brukte stor kjøkkenkniv, øks og pistol som drapsvåpen. Flere jøder i morgenbønn ble også skadet.

NRK-reporter Hallvard Sandberg oppsummerte slik i sin reportasje i innslaget.

“Angrepet i dag tok vekk seks menneskeliv, fire jødiske og to palestinske.”

Dette er nesten en kopi av CNNs tidlige nyhetsmelding om synagogeangrepet, da de i en nyhetsticker skrev “Fire israelere, to palestinere døde i Jerusalem”.

Skjermdump fra CNN 18. november 2014.
Skjermdump fra CNN 18. november 2014.

Tirsdag kveld, i god tid før NRK Urix-sendingen, rakk CNN å beklage.

“Da CNN oppdaterte sin rapport om terrorangrepet i synagogen i Jerusalem tidligere i dag, reflekterte ikke vår dekning umiddelbart det faktum at de to drepte palestinerne var angriperne. Vi gjorde feil og beklager.”

NRK Urix hadde tidligere i sendingen fortalt at palestinerne “hadde tatt seg inn i en synagoge” og at de fire jødene ble drept på brutalt vis. Men for dem som kom senere inn i sendingen, og bare hørte Sandbergs setning, kunne det feste seg et inntrykk som ikke gjorde det klart at de to drepte palestinerne var angriperne.

Les MIFFs klage til Kringkastingsrådet fra august 2014.

PS! Ellers i innslaget til Sandberg slapp både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og økonomiminister Naftali Bennett til med argumenter. Det er bra.

Forrige artikkelRebekka Rødner i MIFF Bergen: Arbeidet til Hjelp Jødene Hjem
Neste artikkelGilbert utestengt for kontakt med Hamas-topper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.