Aftenposten gjør frastøtende kobling mellom Israel og Taliban

Aftenposten setter i dag Israel i samme bås som Boko Haram og Taliban, islamistiske terrorgrupper som målrettet dreper og kidnapper barn. Selv med statistikk fra Hamas viser tallene at Israel gjorde mye for å unngå å drepe barn.
Skjermdump fra Aftenposten.no 17. desember 2014.
Skjermdump fra Aftenposten.no 17. desember 2014.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Barn er blitt krigens utpekte mål, meldte Aftenposten.no 16. desember. I papirutgaven 17. desember er artikkelen plassert på side 2 i spalten “Må vite!”. Bakgrunnen for artikkelen er angrepet mot en skole i Pakistan, hvor minst 132 barn ble drept av Taliban-terrorister. Aftenpostens journalister Reidun J. Samuelsen og Tor Arne Andreassen kobler også inn Boko Haram – og Israel – i sin artikkel.

“I Nigeria angriper terroristene i Boko Haram skoler og kidnapper barn. I Syria er det anslått at 11.000 barn er drept under borgerkrigen. I den siste Gazakrigen har mer enn 450 palestinske barn mistet livet, mer enn i de to foregående Gazakrigene til sammen.

– Vi ser en utvikling der barn i større og større grad blir kynisk brukt i krigføring.  Direkte angrep mot barn skaper frykt også blant de voksne,  sier generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna.”

Aftenposten etterlater altså inntrykk av at Israel gjennomførte direkte, kyniske angrep mot barn under Gaza-krigen 2014.

Ifølge Hamas-statistikk ble 2100 palestinere drept i Gaza under krigen i juli og august. Av disse var 336, igjen ifølge Hamas, under 14 år. Dette tilsvarer 16 prosent av de drepte. Andelen palestinere under 14 år utgjør 43 prosent av befolkningen. Disse tallene, fra Israels fiende, viser at de israelske forsvarsstyrkene gjorde en stor innsats for ikke å ramme barn. Dersom Israel angrep uten å diskriminere, ville drepte i alderen 0-14 år ligget på minst 900.

Når andre vestlige land fører krig ser det helt annerledes ut. Ifølge det høyt anerkjente britiske magasinet Lancet ble omlag hundre tusen mennesker drept under den amerikanske og britiske invasjonen av Irak i 2003. 46.000 av de som ble drept bare under invasjonsfasen var under 14 år. 46 prosent av de drepte var altså under 14 år, selv om de utgjorde bare 42 prosent av befolkningen.

Hvorfor nevner ikke Aftenposten dette i stedet? Hvorfor forteller ikke Aftenposten at USA vil lære av Israel hvordan man best mulig beskytter sivile i urban krigføring?

Om det er Redd Barna eller Aftenposten som først gjorde koblingen mellom Israel og islamistgruppene Taliban og Boko Haram er ukjent, men like krenkende og frastøtende er det uansett.

 

Les relaterte lenker:

Menn i stridsdyktig alder er sterkt overrepresentert blant de drepte

 

Se den israelske journalisten Ben-Dror Yemini svare på anklager om Israel som barnemorder.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise