Aftenpostens frastøtende kobling forsvant

I en artikkel 17. desember ble Israel satt i samme bås som islamistiske terrorgrupper som retter direkte angrep mot barn. Aftenposten avviste å trykke MIFFs protest, men fjernet koblingen i dagens lederartikkel.

Faksmile av Aftenpostens lederartikkel 18. desember 2014.
Faksmile av Aftenpostens lederartikkel 18. desember 2014.

“Aftenposten setter i dag Israel i samme bås som Boko Haram og Taliban, islamistiske terrorgrupper som målrettet dreper og kidnapper barn. Selv med statistikk fra Hamas viser tallene at Israel gjorde mye for å unngå å drepe barn,” skrev MIFF 17. desember. Vår protestartikkel ble sendt i tilpasset versjon til Aftenpostens debattspalter.

Svaret fra debattredaksjonen var svært skuffende: “Vi velger å takke høflig nei til ditt innlegg denne gang.”

Men kanskje har MIFFs protest likevel hatt sin effekt? I lederartikkelen 18. desember blir ikke Gaza eller Israel nevnt. Når Aftenpostens redaktører bare får tenkt seg om, forstår de at det er fundamental forskjell på Israels forsvarskamp mot en islamistisk terrorgruppe som skjuler seg blant kvinner og barn, og angrepskrigen som islamistiske terrorgrupper fører i land som Pakistan, Nigeria, Syria og Irak. “Fra Boko Harams herjinger i Nigeria til kampsonene i Syria og Irak blir barn bevisst plukket ut som ofre,” skriver Aftenposten.

Selv om man bruker Hamas-statistikk fra krigen sommeren 2014, viser tallene at de israelske forsvarsstyrkene gjorde en stor innsats for ikke å ramme barn. Ifølge Hamas ble 2100 palestinere drept. Av disse var 336, igjen ifølge Hamas, under 14 år. Dette tilsvarer 16 prosent av de drepte. Andelen palestinere under 14 år utgjør 43 prosent av befolkningen. Dersom Israel hadde angrepet uten å diskriminere, ville drepte i alderen 0-14 år ligget på minst 900.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Til sammenligning skal 46.000 barn ha blitt drept da amerikanske og britiske styrker invaderte Irak i 2003. Ikke rart USA vil lære av Israel hvordan man best mulig beskytter sivile i urban krigføring.

Forrige artikkel– Arafat ga klarsignal til terror
Neste artikkel– EU mener fortsatt at Hamas er en terrororganisasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -