TV2 overrasker med positivt innslag om Israel

TV2 overrasket stort lørdag kveld på nyhetsendingen kl. 18:30, og i gjentatte innslag på TV2 Nyhetskanalen i timene etterpå. De satte fokus på hvordan israelske leger kontinuerlig står på for å redde hjertesyke barn fra Gaza.
TV2 satte lørdag fokus på israelske legers iherdige frivillige innsats for å redde hjertesyke barn i Gaza. (Foto: Skjermdump fra TV2)
TV2 satte lørdag fokus på israelske legers iherdige frivillige innsats for å redde hjertesyke barn i Gaza. (Foto: Skjermdump fra TV2)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Først viste de en video fra det sørlige Israel der en rakett fra Gaza på fredag hadde slått ned og laget et krater på et jorde. Ingen hadde kommet til skade. Israel hadde besvart angrepet ved å bombe mål på Gaza fredag kveld, uten at noen kom til skade.

Videre i innslaget forteller nyhetsoppleser Arill Riise at det samtidig – på et sykehus nær Tel Aviv – jobber israelske leger gratis for å redde hjertesyke barn fra Gaza. “Håpet er at arbeidet kan knytte bånd mellom fiender”, sier Riise.

Deretter forteller reporter Marianne Virik: “En Taxi forlater Gaza. På andre siden av grensen – rett utenfor Tel Aviv – ligger Wolfson sykehus. Hver uke fraktes små palestinske babyer med alvorlige hjertefeil hit. For 5 måneder gamle Monem sto det om livet da han kom.”

Den israelske hjertespesialisten Asa Sagi blir intervjuet og forteller: ” Han kom helt i siste øyeblikk. Det var et mirakel. Hadde han kommet minutter eller sekunder sendere, tror jeg ikke han hadde overlevd.”

Marianne Virik fortsetter: “Faren er fortsatt ikke over, men bestefar vet at han er i de beste hender.”

Bestefar Salim Al Mousader sier på hebraisk til legen: “Enkelte mennesker er helter gjennom jobben de gjør. Du er en av dem.” Deretter bryter han ut i gråt. Legen trøster Salim ved å legge hånden på skulderen og sier: “Det kommer til å gå bra. Vi må alle gjøre det beste vi kan. Vi skal passe på ham. Det skal gå bra. OK? Vil du sette det deg ned og drikke noe? Vann?”

Reporter Marianne Virik: “Doktor Sagi var tidligere soldat i den israelske hæren. Nå jobber han og de andre israelske legene gratis for å redde de små hjertesyke babyene.”

Lege Asa Sagi: “Jeg tror oppriktig at når vi leger hjerter sammen, kommer folk nærmere hverandre. Det er et første og veldig viktig skritt mot fred i fremtiden.”

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marianne Virik: “Operasjonen på Monem kan starte. Nå er det bare å vente – og håpe – på at det går bra.”

TV2s innslag slutter der.

Hvordan gikk så operasjonen? Nettsiden Shevet Achim har en oppdatering fra tirsdag 16. desember som forteller at babyen ble operert samme ettermiddag og at det hadde gått bra. Bloggeren forteller også at bestefar Salim var svært glad for å ha barnebarnet tilbake fra operasjonen og at legene hadde håp om at babyen kunne bli frakoblet pustemaskinen neste dag.

Her er en annen artikkel fra Times of Israel om den livreddende behandlingen legene på Wolfson Medisinske Senter gir til barn fra Gaza.

Her kan du se videoopptak av nyhetsinnslaget på TV2:

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise