NRK intervjuet Israels nye ambassadør og avtroppende førstesekretær

I løpet av juleferien hadde NRK intervju med både ambassadør Raphael Shutz og avtroppende førstesekretær George Deek ved Israels ambassade i Oslo. Her finner du lenke til intervjuene.

Israels ambassadør Raphael (Rafi) Schutz i Dagsnytt Atten 23. desember 2014. (Skjermdump fra NRK)
Israels ambassadør Raphael (Rafi) Schutz i Dagsnytt Atten 23. desember 2014. (Skjermdump fra NRK)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

NRK P1s radioprogram Dagsnytt Atten hadde tirsdag 23. desember invitert Israels nye ambassadør Raphael Shutz i studio for å snakke om situasjonen i Midtøsten. Se og hør intervjuet her fra ca. 25 minutter ut i sendingen.

NRK Dagsreyven sendte lørdag 27. desember et flott portrettintervju med førstesekretær og tidligere fungerende ambassadør, George Deek. Han forlater om få dager Norge etter 2,5 år tjeneste. Se intervjuet her ca. 12 minutter ut i sendingen.

I intervjuet kritiserte George Deek de europeiske kirkene, inkludert Den norske kirke, for taushet i forhold til forfølgelsen av kristne i Midtøsten. Dagen etter fulgte Dagsrevyen opp med en egen sak der de også intervjuet preses i Den norske kirke, Helga Haugland Byfuglien. Se innslaget her fra ca. 18 minutter ut i sendingen.

Forrige artikkelForhandlinger og “rett til å vende tilbake”
Neste artikkelPalestinernes resolusjon avvist i FN
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.