Israel for dyrehelse, inspirasjon og glede

En israeler som vil helbrede elg, briter som vil lære “Facebook-krig” av israelere og stærer som har flyshow over Israel.

Dette er en stor flokk med stær i Israel. (Skjermdump av Reuters-video, via Dagbladet.no)
Dette er en stor flokk med stær i Israel. (Skjermdump av Reuters-video, via Dagbladet.no)

Her er noen ferske Israel-relaterte glimt fra norske medier.

 

Dyrehelse

NRK Rogaland kan fortelle om israeleren Aviv Livnat som har startet Norges første sykehus for ville dyr. I Hauge i Dalane tar  han imot alt fra syke svaner til groggy grevlinger. I framtiden drømmer han om å helbrede elg.

 

Inspirasjon

Teknofil.no kan fortelle om Storbritannias forvarsstyrker som vil lære av Israel hvordan man kan føre ikke-dødelig, psykologisk krigføring i sosiale medier. “I løpet av de siste 6-7 årene har Israels militærvesen satset stort på blogger og bruk av sosiale medier. Nå skal de være aktive på hele 30 plattformer, inklusive Facebook, Twitter, YouTube og Instagram, og drifter kontoer på seks forskjellige språk,” skriver Teknofil.no.

 

Glede

Dagbladet.no har publisert en 1 minutts video av flokker med stærer som flyr i fantastiske mønster over Israel. Det skal være første gang på over 20 år at disse store stærflokkene kommer innom Israel på sin ferd mellom Øst-Europa og Midtøsten/Afrika.

Forrige artikkelVGs ensidige karikaturer 2000 til 2001
Neste artikkelPST advarer mot Irans forsøk på å skaffe masseødeleggelsesvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.