Israelsk skuespiller på forsiden av Wikipedia

Denne uken er Natalie Portman ukens artikkel på norske Wikipedia. Mitt hjerte tilhører Jerusalem, sier hun.
Natalie Portman. (Foto: Disney, flickr)
Natalie Portman. (Foto: Disney, flickr)
Skjermdump fra Wikipedia 19. februar 2015.
Skjermdump fra Wikipedia 19. februar 2015.

Natalie Portman ble født i Jerusalem i Israel 9. juni 1981, forteller Wikipedia. Vi siterer fra artikkelen:

“Portman ble født i Jerusalem i Israel. Hun er eneste barn av Shelley (født Stevens), en amerikansk husmor som jobber som Portmans agent, og Avner Hershlag, en israelsk statsborger som er gynekolog og spesialist på fruktbarhet. Morens forfedre var jødiske immigranter til USA (fra Østerrike og Russland). Familien hadde skiftet etternavn fra «Edelstein» til «Stevens». Portmans besteforeldre på farsiden var jøder fra Polen og Romania. Portmans farfar, Zvi Yehuda Hershlag, ble født i Polen i 1914 og flyttet i 1938 til det daværende Palestinamandatet, hvor han ble økonomiprofessor. Zvis foreldre døde i Auschwitz. Portmans rumenskfødte oldemor var spion for den britiske etterretningstjenesten under andre verdenskrig.

Portmans foreldre møttes på det jødiske studentsenteret ved Ohio State University, hvor moren solgte billetter. De giftet seg og bodde en tid i Israel. I 1984, da Portman var tre år gammel, flyttet familien så til USA, hvor faren tok medisinsk utdannelse. Portman har statsborgerskap i så vel USA som Israel. Hun har uttalt at selv om hun «virkelig elsker USA … tilhører mitt hjerte Jerusalem. Det er der jeg føler meg hjemme.»”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise