Også norske våpen blir markedsført som “kamptestet”

Israelske våpen som Danmark vurderer å kjøpe er “trolig ‘testet’ mot palestinerne”, skriver nyhetsbyrået NTB. NTB ville selvsagt ikke skrevet at norske våpen er ‘testet’ mot irakere og afghanere.

Skjermdump fra information.dk.

Den venstreorienterte danske avisen Information melder at Danmark vurderer å kjøpe inn israelske våpensystemer til bruk i kampen mot Islamsk Stat i Irak. I Danmark er det noen som uttrykker bekymring, fordi produktene er “kamptestet”.

Her i Norge har nyhetsbyrået NTB selvsagt plukket opp en slik viktig nyhet. Foreløpig har både NRK og den kristne avisen Dagen gjengitt artikkelen på sine nettsider.

NTB skriver:

“Det er ikke kjent hvilke våpensystemer det er snakk om, men planen høster kritikk fra flere hold, blant annet fordi våpnene trolig er «testet» mot palestinerne.”

At våpenprodusenter forteller at deres våpen er blitt benyttet i kampsituasjoner, er regelen snarere enn unntaket. Kongsberg-gruppen skryter av at deres fjernstyrte mitraljøse tilpasset maritime oppdrag er “combat-proven“. “Prøvd i felt og i kamp med en eksellent pålitelighet,” skriver Kongsberg-gruppen om tilsvarende mitraljøse som brukes på kjøretøy. “Første runde på målet,” er slagordet det norske våpensystemet markedsføres med.

NTBs måte å gjengi den danske artikkelen på er ytterst frastøtende. De ville selvsagt ikke skrevet at våpen fra Kongsberg-gruppen eller andre norske våpenprodusenter er “testet” mot afghanere, libyere, irakere eller serbere. Slik propagandaspråk reserverer NTB bare for Israel.

Forrige artikkelPolitiets bombegruppe rykket ut til synagogen
Neste artikkelErlend Wiborg forklarer hvorfor han er Israel-venn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -