Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Også norske våpen blir markedsført som «kamptestet»

Skjermdump fra information.dk.
Israelske våpen som Danmark vurderer å kjøpe er "trolig 'testet' mot palestinerne", skriver nyhetsbyrået NTB. NTB ville selvsagt ikke skrevet at norske våpen er 'testet' mot irakere og afghanere.

Den venstreorienterte danske avisen Information melder at Danmark vurderer å kjøpe inn israelske våpensystemer til bruk i kampen mot Islamsk Stat i Irak. I Danmark er det noen som uttrykker bekymring, fordi produktene er «kamptestet».

Her i Norge har nyhetsbyrået NTB selvsagt plukket opp en slik viktig nyhet. Foreløpig har både NRK og den kristne avisen Dagen gjengitt artikkelen på sine nettsider.

NTB skriver:

«Det er ikke kjent hvilke våpensystemer det er snakk om, men planen høster kritikk fra flere hold, blant annet fordi våpnene trolig er «testet» mot palestinerne.»

At våpenprodusenter forteller at deres våpen er blitt benyttet i kampsituasjoner, er regelen snarere enn unntaket. Kongsberg-gruppen skryter av at deres fjernstyrte mitraljøse tilpasset maritime oppdrag er «combat-proven«. «Prøvd i felt og i kamp med en eksellent pålitelighet,» skriver Kongsberg-gruppen om tilsvarende mitraljøse som brukes på kjøretøy. «Første runde på målet,» er slagordet det norske våpensystemet markedsføres med.

NTBs måte å gjengi den danske artikkelen på er ytterst frastøtende. De ville selvsagt ikke skrevet at våpen fra Kongsberg-gruppen eller andre norske våpenprodusenter er «testet» mot afghanere, libyere, irakere eller serbere. Slik propagandaspråk reserverer NTB bare for Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart