Også norske våpen blir markedsført som “kamptestet”

Israelske våpen som Danmark vurderer å kjøpe er "trolig 'testet' mot palestinerne", skriver nyhetsbyrået NTB. NTB ville selvsagt ikke skrevet at norske våpen er 'testet' mot irakere og afghanere.
Skjermdump fra information.dk.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den venstreorienterte danske avisen Information melder at Danmark vurderer å kjøpe inn israelske våpensystemer til bruk i kampen mot Islamsk Stat i Irak. I Danmark er det noen som uttrykker bekymring, fordi produktene er “kamptestet”.

Her i Norge har nyhetsbyrået NTB selvsagt plukket opp en slik viktig nyhet. Foreløpig har både NRK og den kristne avisen Dagen gjengitt artikkelen på sine nettsider.

NTB skriver:

“Det er ikke kjent hvilke våpensystemer det er snakk om, men planen høster kritikk fra flere hold, blant annet fordi våpnene trolig er «testet» mot palestinerne.”

At våpenprodusenter forteller at deres våpen er blitt benyttet i kampsituasjoner, er regelen snarere enn unntaket. Kongsberg-gruppen skryter av at deres fjernstyrte mitraljøse tilpasset maritime oppdrag er “combat-proven“. “Prøvd i felt og i kamp med en eksellent pålitelighet,” skriver Kongsberg-gruppen om tilsvarende mitraljøse som brukes på kjøretøy. “Første runde på målet,” er slagordet det norske våpensystemet markedsføres med.

NTBs måte å gjengi den danske artikkelen på er ytterst frastøtende. De ville selvsagt ikke skrevet at våpen fra Kongsberg-gruppen eller andre norske våpenprodusenter er “testet” mot afghanere, libyere, irakere eller serbere. Slik propagandaspråk reserverer NTB bare for Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise