Israel størst med hjelp på bakken i Nepal

Nyhetsbyrået NTB har som vanlig sin egen vinkling på Israel.

Israelske leger tok onsdag 29. april imot den første babyen på feltsykehuset i Nepal. (Foto: IDF)

MIFF skrev mandag 27. april om Israels redningsarbeid etter jordskjelvet i Nepal. Tidligere samme dag hadde nyhetsbyrået NTB en artikkel hvor fokuset ikke var på Israels redningsinnsats av nepalesere, men av israelske surrogatbabyer.

“Israel sender en militær delegasjon for å tilby hjelp og hente sine statsborgere fra Nepal etter jordskjelvkatastrofen som har kostet over 2.500 menneskeliv,” skrev NTB.

Det nyhetsbyrået kaller “en militær delegasjon” er en stor gruppe på 250 leger og redningspersonell. Gruppen har satt opp et feltsykehus med 60 senger som kom i aktivitet allerede onsdag. Nepals statsminister Sushil Koirala og Nepals forsvarssjef deltok ved åpningsseremonien av sykehuset.

Nyhetsbyrået NTB nevnte Israel to ganger i forbindelse med Nepal-katastrofen mandag 27. april. Senere på dagen ble Israel listet opp blant andre land som sender redningsmannskaper.

Tre dager er gått siden den gang.

Allerede 27. april var det klart, ifølge en CNN-grafikk, at Israel er det landet som i denne tidlige fasen sendte flest hjelpemannskaper til Nepal.

CNN-grafikk via Times of Israel.
CNN-grafikk via Times of Israel.

Du vil ikke få høre det fra NTB. Onsdag behandlet israelske leger hundre pasienter og tok imot den første babyen – en gutt. Du vil ikke få høre det fra NTB.

Også i tidligere naturkatastrofer har Israel utmerket seg med kraftig og rask innsats – for eksempel etter jordskjelvet på Haiti.

Omkring to tusen israelere var i Nepal da jordskjelvet rammet i helgen. Én israeler er fortsatt savnet. Etter at CNN laget sin grafikk har Nepals naboland India kommet sterkt på banen med mange hjelpemannskaper.

Forrige artikkelDe første koalisjonsavtalene er klare
Neste artikkelHvilket land i Midtøsten må du reise til for å finne frie medier?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -