Israel størst med hjelp på bakken i Nepal

Nyhetsbyrået NTB har som vanlig sin egen vinkling på Israel.
Israelske leger tok onsdag 29. april imot den første babyen på feltsykehuset i Nepal. (Foto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

MIFF skrev mandag 27. april om Israels redningsarbeid etter jordskjelvet i Nepal. Tidligere samme dag hadde nyhetsbyrået NTB en artikkel hvor fokuset ikke var på Israels redningsinnsats av nepalesere, men av israelske surrogatbabyer.

“Israel sender en militær delegasjon for å tilby hjelp og hente sine statsborgere fra Nepal etter jordskjelvkatastrofen som har kostet over 2.500 menneskeliv,” skrev NTB.

Det nyhetsbyrået kaller “en militær delegasjon” er en stor gruppe på 250 leger og redningspersonell. Gruppen har satt opp et feltsykehus med 60 senger som kom i aktivitet allerede onsdag. Nepals statsminister Sushil Koirala og Nepals forsvarssjef deltok ved åpningsseremonien av sykehuset.

Nyhetsbyrået NTB nevnte Israel to ganger i forbindelse med Nepal-katastrofen mandag 27. april. Senere på dagen ble Israel listet opp blant andre land som sender redningsmannskaper.

Tre dager er gått siden den gang.

Allerede 27. april var det klart, ifølge en CNN-grafikk, at Israel er det landet som i denne tidlige fasen sendte flest hjelpemannskaper til Nepal.

CNN-grafikk via Times of Israel.
CNN-grafikk via Times of Israel.

Du vil ikke få høre det fra NTB. Onsdag behandlet israelske leger hundre pasienter og tok imot den første babyen – en gutt. Du vil ikke få høre det fra NTB.

Også i tidligere naturkatastrofer har Israel utmerket seg med kraftig og rask innsats – for eksempel etter jordskjelvet på Haiti.

Omkring to tusen israelere var i Nepal da jordskjelvet rammet i helgen. Én israeler er fortsatt savnet. Etter at CNN laget sin grafikk har Nepals naboland India kommet sterkt på banen med mange hjelpemannskaper.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise