Der ingen kunne tru at NTB ville snu

Se på vinklingen av denne saken fra nyhetsbyrået NTB!
Skjermdump fra NTBs artikkel slik den er publisert i Dagbladet 4. juni 2015.

Torsdag 4. juni kl. 05.02 publiserte Dagbladet en nyhetsmelding fra NTB med overskriften «Tre raketter skutt fra Gazastripen mot Israel». Angrepet fant sted onsdag kveld. I løpet av natten har israelerne svart med luftangrep mot fire militære mål på den palestinske siden.

Normalen er da at NTB melder på morgenkvisten i sine overskrifter: «Israelske fly angrep Gaza». De gjorde det senest i forrige uke, og MIFF kritiserte dem for det i artikkelen De vridde overskriftene er tilbake.

Men nå har det skjedd et brudd med normalen. Nå vinkler faktisk NTB på angrepet fra Gaza og de islamistiske angripernes motivasjon («den hellige krigen mot jødene, Guds fiender») til tross for at Israel har svart militært. Nå framstilles ikke et begrenset militært svar mot folketomme militære mål som et «angrep på Gaza».

Flott at NTB gir et eksempel på hvordan en bedre pressedekning av konflikten mellom Israel og de islamistiske terrorgruppene på Gaza-stripen kan se ut!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel133 britiske universiteter avviser Israel-boikott
Neste artikkelBeslagla våpen og arresterte 16
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise