Spørsmål til Svalbards sokneprest

Er det bare den eneste jødiske staten i verden du vil boikotte?

Faksmile fra Stavanger Aftenblad 30. juni 2015.
Faksmile fra Stavanger Aftenblad 30. juni 2015.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Leif Magne Helgesen anklager Med Israel for fred (MIFF) for å være blinde. MIFF “støtter et regime som med våpen i hånd underkuer og okkuperer annen manns land”, hevder han i et blogginnlegg på aftenbladet.no 29. juni. Soknepresten på Svalbard ivrer for boikott av Israel og vil anerkjenne Palestina.

MIFF har noen spørsmål til Helgesen:

Har du fortalt Aftenbladets lesere at de innegjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre (3!) prosent av Vestbredden?

Er det noen andre land i verden du vil boikotte (mange titalls av dem er involvert i territorielle konflikter), eller er det bare den eneste jødiske staten i verden?

Kan du gi navn på én palestinsk politiker som anerkjenner jødenes historiske, kulturelle og religiøse tilknytning til Jerusalem og landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven og som arbeider for deling av dette området i to stater for to folk, en palestinsk, arabisk, muslimsk stat og en jødisk stat? Vi vet ikke om en eneste, men vil gjerne vite det om du kjenner noen!

“Et urolig Vestbredden, er et urolig Midtøsten,” hevder Helgesen. Det var stor uro på Vestbredden da den andre intifadaen raste som verst i 2000-2002, men relativt rolig i Midtøsten. Det har vært stor grad av ro på Vestbredden de siste ti årene, mens de i resten av Midtøsten har rast blodige kriger hvor flere hundretusen mennesker er drept og millioner er drevet på flukt. Soknepresten mangler tydeligvis grunnleggende oversikt over Midtøsten.

MIFF lengter etter at konflikten, som Helgesen beskriver noen nøye utvalgte episoder fra, skal ta slutt. Boikott og ensidig anerkjennelse av Palestina er ikke noe bidrag til å få slutt på konflikten. Boikott mot jødene i området er blitt prøvd i nesten hundre år.

Nei, alle som gir ensidig anerkjennelse av Palestina – uten at det har kommet en forhandlingsløsning med Israel – sier til palestinske nasjonalister: «Dere kan opprette arabisk stat nummer 23, og muslimsk stat 57, samtidig som dere kjemper for at verdens eneste jødiske stat skal forsvinne.» I stedet for å lyse velsignelse over dette, burde soknepresten på Svalbard gi det sitt rette navn: Hykleri!

Ensidig anerkjennelse nå sier til palestinske islamister: «Dere kan fortsette krigen, og verve nye generasjoner av barnesoldater.»

Forrige artikkel– Mer enn to hundre terrorangrep forhindret
Neste artikkelBrende: – Avtale vil styrke samhandel og innovasjonssamarbeid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.