Spørsmål til Svalbards sokneprest

Er det bare den eneste jødiske staten i verden du vil boikotte?
Faksmile fra Stavanger Aftenblad 30. juni 2015.
Faksmile fra Stavanger Aftenblad 30. juni 2015.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Leif Magne Helgesen anklager Med Israel for fred (MIFF) for å være blinde. MIFF “støtter et regime som med våpen i hånd underkuer og okkuperer annen manns land”, hevder han i et blogginnlegg på aftenbladet.no 29. juni. Soknepresten på Svalbard ivrer for boikott av Israel og vil anerkjenne Palestina.

MIFF har noen spørsmål til Helgesen:

Har du fortalt Aftenbladets lesere at de innegjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre (3!) prosent av Vestbredden?

Er det noen andre land i verden du vil boikotte (mange titalls av dem er involvert i territorielle konflikter), eller er det bare den eneste jødiske staten i verden?

Kan du gi navn på én palestinsk politiker som anerkjenner jødenes historiske, kulturelle og religiøse tilknytning til Jerusalem og landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven og som arbeider for deling av dette området i to stater for to folk, en palestinsk, arabisk, muslimsk stat og en jødisk stat? Vi vet ikke om en eneste, men vil gjerne vite det om du kjenner noen!

“Et urolig Vestbredden, er et urolig Midtøsten,” hevder Helgesen. Det var stor uro på Vestbredden da den andre intifadaen raste som verst i 2000-2002, men relativt rolig i Midtøsten. Det har vært stor grad av ro på Vestbredden de siste ti årene, mens de i resten av Midtøsten har rast blodige kriger hvor flere hundretusen mennesker er drept og millioner er drevet på flukt. Soknepresten mangler tydeligvis grunnleggende oversikt over Midtøsten.

MIFF lengter etter at konflikten, som Helgesen beskriver noen nøye utvalgte episoder fra, skal ta slutt. Boikott og ensidig anerkjennelse av Palestina er ikke noe bidrag til å få slutt på konflikten. Boikott mot jødene i området er blitt prøvd i nesten hundre år.

Nei, alle som gir ensidig anerkjennelse av Palestina – uten at det har kommet en forhandlingsløsning med Israel – sier til palestinske nasjonalister: «Dere kan opprette arabisk stat nummer 23, og muslimsk stat 57, samtidig som dere kjemper for at verdens eneste jødiske stat skal forsvinne.» I stedet for å lyse velsignelse over dette, burde soknepresten på Svalbard gi det sitt rette navn: Hykleri!

Ensidig anerkjennelse nå sier til palestinske islamister: «Dere kan fortsette krigen, og verve nye generasjoner av barnesoldater.»


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise