«Angivelige» knivangrep i Stavanger Aftenblad

- Sju [palestinere] ble drept da de angivelig gikk løs på israelere med kniv, skriver nyhetssjef Tommas Torgersen Skretting i Stavanger Aftenblad.
Skjermdump fra livestudio-siden til Stavanger Aftenblad 13. oktober 2015.
Skjermdump fra livestudio-siden til Stavanger Aftenblad 13. oktober 2015.

Mandag 12. oktober ble Stavanger Aftenblad utfordret til å skrive om angrepene i Israel i sitt livestudio.

En leser som er presentert med fornavnet Joachim skrev klokken 18.23:

«Dere kan vel i det minste skrive en fyldig notis om de siste angrepene i Israel/Jerusalem i dag!»

To minutt senere kom svaret fra nyhetssjef Tommas Torgersen Skretting, og vi gjengir hele notisen han publiserte klokken 18.25:

«Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å sette hardt mot hardt for å få slutt på det han kaller palestinsk kniv-terror. 25 palestinere er skutt og drept de siste tolv dagene, etter en rekke knivangrep som har kostet fire israelere livet.

Åtte av palestinerne som er drept, var barn, mens sju ble drept da de angivelig gikk løs på israelere med kniv.»

Stavanger Aftenblad bør få avklart om drap og drapsforsøk med kniv med nasjonalistisk, rasistisk og religiøst motiv mot barnefamilier, barn, kvinner og menn som er midt i sine daglige gjøremål, er terror. Stavanger Aftenblad bør også bruke noen minutt på å lese internasjonale nyhetsbyråer og se filmene av de palestinske knivangrepene, slik at de slipper å skrive om noe som «angivelig» skal ha funnet sted.

I følge en rapport fra den norske Marinejegerkommandoen er ethvert angrep med kniv innenfor en radius av 6-8 meter å betrakte som et dødelig angrep. Kommandoen viser også til at det svenske politiets livvaktsavsnitt betrakter ethvert angrep med kniv innenfor 10 meter som et dødelig angrep.

Konklusjonen i rapporten er: “Angrep med kniv er et av de angrep som det er vanskeligst å forsvare seg mot. Dette da et slikt angrep medfører stor fare og ofte skaper et høyt stressnivå hos den som blir angrepet.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTre granater fra Syria traff Israel
Neste artikkelGræsvik delte lenke til antisemittisk nettside
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise