“Angivelige” knivangrep i Stavanger Aftenblad

– Sju [palestinere] ble drept da de angivelig gikk løs på israelere med kniv, skriver nyhetssjef Tommas Torgersen Skretting i Stavanger Aftenblad.

Skjermdump fra livestudio-siden til Stavanger Aftenblad 13. oktober 2015.
Skjermdump fra livestudio-siden til Stavanger Aftenblad 13. oktober 2015.

Mandag 12. oktober ble Stavanger Aftenblad utfordret til å skrive om angrepene i Israel i sitt livestudio.

En leser som er presentert med fornavnet Joachim skrev klokken 18.23:

“Dere kan vel i det minste skrive en fyldig notis om de siste angrepene i Israel/Jerusalem i dag!”

To minutt senere kom svaret fra nyhetssjef Tommas Torgersen Skretting, og vi gjengir hele notisen han publiserte klokken 18.25:

“Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å sette hardt mot hardt for å få slutt på det han kaller palestinsk kniv-terror. 25 palestinere er skutt og drept de siste tolv dagene, etter en rekke knivangrep som har kostet fire israelere livet.

Åtte av palestinerne som er drept, var barn, mens sju ble drept da de angivelig gikk løs på israelere med kniv.”

Stavanger Aftenblad bør få avklart om drap og drapsforsøk med kniv med nasjonalistisk, rasistisk og religiøst motiv mot barnefamilier, barn, kvinner og menn som er midt i sine daglige gjøremål, er terror. Stavanger Aftenblad bør også bruke noen minutt på å lese internasjonale nyhetsbyråer og se filmene av de palestinske knivangrepene, slik at de slipper å skrive om noe som “angivelig” skal ha funnet sted.

I følge en rapport fra den norske Marinejegerkommandoen er ethvert angrep med kniv innenfor en radius av 6-8 meter å betrakte som et dødelig angrep. Kommandoen viser også til at det svenske politiets livvaktsavsnitt betrakter ethvert angrep med kniv innenfor 10 meter som et dødelig angrep.

Konklusjonen i rapporten er: “Angrep med kniv er et av de angrep som det er vanskeligst å forsvare seg mot. Dette da et slikt angrep medfører stor fare og ofte skaper et høyt stressnivå hos den som blir angrepet.”

Forrige artikkelTre granater fra Syria traff Israel
Neste artikkelGræsvik delte lenke til antisemittisk nettside
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -