– Ikke sannsynlig at B’Tselem-brann var påsatt

Interesseorganisasjonen B’Tselems lokaler i Jerusalem sto i brann søndag kveld. Brannvesenet tror ikke lenger på mistanken om at brannen skulle ha vært påsatt.
Skjermdump fra Btselem.org.
Skjermdump fra Btselem.org.

– Brannen i B’Tselems kontorlokaler var sannsynligvis forårsaket av feil i det elektriske systemet, opplyser brannvesenet i Jerusalem ifølge Ha’aretz.

Det er ikke funnet tegn på at brannen var påsatt, slik det først ble mistenkt.

Brannen brøt ut søndag kveld ved 22-tiden. B’Tselems hovedkvarter befinner seg i bydelen Makor Haim i Jerusalem. Det begynte å brenne to steder i lokalene på omtrent samme tid. Brannvesenet hadde slokningsarbeidet under kontroll i løpet av en time.

B’Tselem omtales ofte som menneskerettighetsorganisasjon og er kjent for Israel-kritiske standpunkter. Den samme bygningen huser også flere andre kontorer, blant annet hovedkvarteret til organisasjonen Hand in hand, som driver flerspråklige skoler med både jødiske og arabiske elever. En av deres skoler var offer for et price tag-angrep i 2014.

B’Tselem skriver i en pressemelding at medarbeiderne er lettet over meldingen om at brannen ikke ser ut til å ha vært påsatt, og at de er ivrige etter å komme tilbake på jobb. Ingen av organisasjonens ansatte befant seg i bygningen da brannen brøt ut, men andre leietakere i de andre etasjene i kontorbygningen måtte evakueres.

 

NRK holdt deg ikke oppdatert

Ett døgn etter at brannvesenet først kom med opplysningen om at brannen ikke var påsatt, har Nrk.no fortsatt ikke meddelt sine lesere dette. NRK har fortsatt stående en nyhetsmelding fra natt til mandag, publisert klokken 02.14, som sier: ”Brann i Jerusalem – Det begynte å brenne i lokalene til den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselems kontorer i Jerusalem søndag kveld. Politiet mistenker at brannen ble påsatt.” De som bare fikk med seg nyheten hos NRK, blir dermed sittende med et inntrykk av at brannen var et resultat av et ekstremistangrep.

Denne gangen gjorde NTB en bedre jobb. ”Brannen i kontorene til menneskerettsorganisasjonen B’Tselem i Jerusalem var ikke påsatt, ifølge brannvesenet i byen”, meldte NTB allerede mandag formiddag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise