Sidsel Wold vil tilbake til Midtøsten

Tror du NRK tar sjansen? Se de andre søkerne.
Programleder Jon Gelius og reporter Sidsel Wold i NRK Dagsrevyen 18. november 2014. (Skjermdump fra NRK)
Programleder Jon Gelius og reporter Sidsel Wold i NRK Dagsrevyen 18. november 2014. (Skjermdump fra NRK)

Onsdag 27. januar gjorde NRK kjent hvem som har søkt på nye korrespondentstillinger i Midtøsten og Brussel. Stillingene er bare utlyst internt i NRK.

Tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold (56) er én av tre søkere til Midtøsten. De andre søkerne er reporter Roger Sevrin Bruland (38) og Istanbul-korrespondent Kristin Solberg (33).

Tror du NRK tar sjansen på å sende Sidsel Wold tilbake til Midtøsten?  Tror du deres omdømme vil fortsette å falle?

Her er noen av MIFFs saker om Sidsel Wolds rapportering.

MIFFs faktasjekk på Sidsel Wolds selvforsvar til Kringkastingsrådet i 2011.

I september 2012 gikk Wold langt i å uttrykke forståelse for terrorangrepet mot de amerikanske diplomatene i Benghazi.

I desember 2012 innledet Sidsel Wold adventstiden med å publisere bilde av et pepperkakehus som framstilte Palestina som et fengsel.

I juni 2013 formidlet Sidsel Wold en feil som hun har nektet å rette.

I januar 2014 tok Sidsel Wold pause fra sin lange rekke med innslag vinklet negativt mot Israel. Hun oversatte og leste kommentarstemmen til en film som avslørte Det muslimske brorskapets kamp for globalt herredømme.

I juni 2014 resirkulerte Wold sin feilinformasjon om Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

I juli 2014 ga Sidsel Wold legitimitet til terror og kastet alle hemninger. NRK har på ny vist grov ubalanse, sterk slagside og manglende journalistisk objektivitet i sin dekning av konflikten mellom Israel og Hamas, skrev 20 organisasjonsledere og stemmer i den norske Midtøsten-debatten.

I august 2014 kom en Hamas-leder på banen og slo Sidsel Wolds analyse i fillebiter. Samme måned skrev MIFF en fyldig klage på NRKs dekning til Kringkastingsrådet. Det endte med enstemmig kritikk fra rådet.

I november 2014 lurte folk på hva MIFF sa til at Wold fikk Ossietzky-prisen. Svaret kan du lese her.

«Det mest alvorlige er at muren skaper et stort gap mellom israelere og palestinere,» sa Sidsel Wold i NRK Urix i november 2014. Israelerne er sjeleglade for avstanden barrieren har skapt til palestinske selvmordsterrorister. Men det viktigste om muren fortalte aldri Wold.

Samme måned avslørte Sidsel Wold sin partiskhet nok en gang. Hun overser fullstendig hvordan Mahmoud Abbas og hans Fatah-bevegelse oppildner til hat og vold gjennom offisielle og sosiale medier.

I oktober 2015 gjorde tendensiøse Sidsel nok en gang Wold på NRK-plakaten. Les også MIFFs faktasjekk på hva Wold sa om religion og Tempelplassen.

Senest i desember 2015 kommenterte MIFF Sidsel Wold slik: Hennes fortellingom den upålitelige israeleren som ødela fredsdrømmen for den tålmodige amerikaneren, er respektløs overfor både palestinere og israelere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise