NTB rettet feil etter MIFFs faktasjekk

– Jeg krever at meldingen blir rettet, skrev Jan Benjamin Rødner til NTB. Det ble den.

NTBs overskrift før og etter korreksjon.
NTBs overskrift før og etter korreksjon.

I NTBs verden er boliger for arabere boliger, boliger for jøder er bosetninger,” skrev MIFF i en faktasjekk på formiddagen mandag 4. juli. NTB hadde feil både i overskrift og brødtekst da de hevdet Israel “godkjente” og “fremskynder” nye “bosetninger for jøder”. Det er snakk om boliger, påpekte MIFF.

MIFFs hovedstyremedlem Jan Benjamin Rødner sendte tidlig i ettermiddag følgende e-post til NTB:

“Meldingen er feil, både i overskriften og innholdet. Det står korrekt at det er godkjent 600 nye boliger for arabere. Men når det gjelder jøder står det «bosetninger» selv om også dette er boliger og selv om engelsksproglige kilder som høyst sannsynlig er NTBs kilde, bruker det samme begrepet om begge forhold.  Faktisk er det ikke godkjent en eneste ny bosetning på mange år. Selv om NTB ynder å forfalske nyheten ved å påstå at det dreier seg om bosetninger. Forskjellen er enorm. Jeg krever at meldingen blir rettet og at det blir gjort oppmerksom på at den første meldingen var feil.”

Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

Svaret kom raskt fra NTB:

“Du har rett og vi fikser tittelen, som ble stående igjen da en tidligere versjon av saken ble korrigert. I saken står det ellers klart og tydelig boliger.”

I NTBs første versjon av saken, sendt ut kl. 03:06, var ordet bosetninger brukt både i overskrift og brødtekst. Det var denne meldingen MIFF korrigerte.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I den andre versjonen av saken, sendt ut kl. 08:07, var bosetninger erstattet med boliger i brødtekst, men ikke i overskrift.

I den tredje versjonen av saken, sendt ut etter Rødners e-post til NTB i ettermiddag, er også overskriften rettet. Nå heter det: Israel godkjenner nye boliger i bosetninger.

I Israel blir ikke de jødiske bydelene av Jerusalem, heller ikke de som ligger øst for 1949-linjene, regnet som bosetninger. Jødisk utbygging i disse områdene er det bred konsensus om i Israel, det er det også for utbygging i Ma’ale Adumim. I Israel blir Ma’ale Adumim omtalt som en av fire, fem “bosetningsblokker” som Israel ønsker å beholde i en eventuell avtale om grensedragning med palestinerne.

Forrige artikkelHvorfor kan status quo fortsette på ubestemt tid?
Neste artikkelPalestinere fra Hebron ga jødiske terrorofre førstehjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -