NTBs gjentagende feil

I NTBs verden er boliger for arabere boliger, boliger for jøder er bosetninger.
Skjermdump av NTB-artikkel 4. juli 2016.
Skjermdump av NTB-artikkel 4. juli 2016.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Natt til mandag 4. juli publiserte nyhetsbyrået NTB en kort artikkel med overskriften “Israel godkjenner nye bosetninger i Jerusalem“.

I ingressen blir det fortalt at den israelske regjeringen har godkjent bygging av “600 nye boliger for arabere” i Jerusalem.

“Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman fremskynder samtidig planene for nye bosetninger for jøder i Øst-Jerusalem og Maale Adumim,” fortsetter det i teksten.

Feil. NTB bygger sin artikkel på en Ha’aretz-artikkel fra 3. juli. Her kommer det fram at det ikke er snakk om nye bosetninger for jøder, men 800 nye boliger i Øst-Jerusalem og Maale Adumim. Ha’aretz bruker den samme og den rette benevnelsen på både arabiske og jødiske boliger. NTB diskriminerer. Det er uverdig av norske redaksjoner å bruke NTBs Israel-meldinger så ukritisk, siden de så ofte inneholder feil eller ensidige.

I juni 2014 måtte Utenriksdepartementet endre teksten i en pressemelding etter at MIFF påpekte en feil om bosetninger.

 

Aksjon

Send din vennlige og saklige krav om rettelse til utenriks@ntb.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise