Klassekampen-skribent tar avstand fra knivstikking av israelske soldater

– Sivil ungdom har ikke noen som helt slags “legitim rett” til å stikke ned soldater, skriver Arild Rønsen.

Faksmile Klassekampen 15. juli 2016.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Arild Rønsen (60) er norsk journalist på venstresiden og fast spaltist i Klassekampen (“Rønsen på fredag“). Fredag 15. juli brukte Rønsen mye av sin spalte på å ta avstand fra palestinske ungdommers knivstikking av israelske soldater. Han påpekte at Leila Khaled tar feil når hun hevder knivstikking av vernepliktige soldater er “legitim rett til motstand”.

Her kan du lese de oppløftende avsnittene i sin helhet.

Faksmile Klassekampen 15. juli 2016.
Faksmile Klassekampen 15. juli 2016.
Forrige artikkel11 ungdommer fikk uforglemmelige dager i Israel
Neste artikkelHamas-terrorist drept i skuddveksling med IDF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.