Menighetsblad i Oslo trykket løgnkart om Israel

Medlemmer i Grefsen menighet i Oslo satte kirkekaffen fast i halsen da de så det siste menighetsbladet.
Talefoten er menighetsbladet til Grefsen menighet i Oslo. Dette er forsiden til novemberutgaven.
Talefoten er menighetsbladet til Grefsen menighet i Oslo. Dette er forsiden til novemberutgaven.

Hvis de ikke gjorde det, så burde de gjøre det. Grefsen-beboeren som tipset MIFF var i hvert fall dypt opprørt.

På side 9 og 10 i novemberutgaven av Talefoten har redaktør Jon Andreas Hasle et intervju med Ingrid Hernes. Hun har vært med på Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram på Vestbredden. Menighetsbladet lar henne komme med mange ensidige og udokumenterte anklager mot Israel, uten at noen fra israelsk side har fått tilsvarsrett.

Palestinernes slagord «To exist is to resist» blir gjengitt ukritisk. Hernes omtaler palestinerne som et «trassig folk», men ingen steder i fortellingen kommer det fram hvor mange israelere som er drept og lemlestet for livet som et resultat av palestinernes «motstandskamp».

Til slutt i artikkelen har Talefoten trykket tre kart.

Faksmile fra side 10 i Talefoten 11/2016.
Faksmile fra side 10 i Talefoten 11/2016.

Dette er en variant av palestinernes løgnkart, som MIFF har korrigert grundig i en bakgrunnsartikkel. Her tar vi med bare noen stikkord.

Det stemmer ikke, som bildeteksten til Talefoten antyder, at Israel ble opprettet i 1947. Palestinerne og de arabiske nabolandene avviste delingsplanen fra 1947, zionistene aksepterte den. I 1947 var hele dette området styrt fra London.

Det eksisterte ikke noe «Palestina» i 1967, slik kartet til Talefoten, feilaktig framstiller det som. Vestbredden var annektert av Jordan, Gaza var okkupert av Egypt.

Kartet som er datostemplet 2010 er også feil. For det første trakk Israel seg helt ut av Gaza-stripen allerede fem år tidligere. De grønne flekkene på Vestbredden antyder hvilke områder palestinerne har hatt selvstyre i over 20 år. Den dagen palestinerne er klar til å akseptere at Israel skal forbli en jødisk stat, vil de kunne få kontroll over betydelig større områder av Vestbredden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise