Menighetsblad i Oslo trykket løgnkart om Israel

Medlemmer i Grefsen menighet i Oslo satte kirkekaffen fast i halsen da de så det siste menighetsbladet.

Talefoten er menighetsbladet til Grefsen menighet i Oslo. Dette er forsiden til novemberutgaven.
Talefoten er menighetsbladet til Grefsen menighet i Oslo. Dette er forsiden til novemberutgaven.

Hvis de ikke gjorde det, så burde de gjøre det. Grefsen-beboeren som tipset MIFF var i hvert fall dypt opprørt.

På side 9 og 10 i novemberutgaven av Talefoten har redaktør Jon Andreas Hasle et intervju med Ingrid Hernes. Hun har vært med på Kirkens Nødhjelps ledsagerprogram på Vestbredden. Menighetsbladet lar henne komme med mange ensidige og udokumenterte anklager mot Israel, uten at noen fra israelsk side har fått tilsvarsrett.

Palestinernes slagord “To exist is to resist” blir gjengitt ukritisk. Hernes omtaler palestinerne som et “trassig folk”, men ingen steder i fortellingen kommer det fram hvor mange israelere som er drept og lemlestet for livet som et resultat av palestinernes “motstandskamp”.

Til slutt i artikkelen har Talefoten trykket tre kart.

Faksmile fra side 10 i Talefoten 11/2016.
Faksmile fra side 10 i Talefoten 11/2016.

Dette er en variant av palestinernes løgnkart, som MIFF har korrigert grundig i en bakgrunnsartikkel. Her tar vi med bare noen stikkord.

Det stemmer ikke, som bildeteksten til Talefoten antyder, at Israel ble opprettet i 1947. Palestinerne og de arabiske nabolandene avviste delingsplanen fra 1947, zionistene aksepterte den. I 1947 var hele dette området styrt fra London.

Det eksisterte ikke noe “Palestina” i 1967, slik kartet til Talefoten, feilaktig framstiller det som. Vestbredden var annektert av Jordan, Gaza var okkupert av Egypt.

Kartet som er datostemplet 2010 er også feil. For det første trakk Israel seg helt ut av Gaza-stripen allerede fem år tidligere. De grønne flekkene på Vestbredden antyder hvilke områder palestinerne har hatt selvstyre i over 20 år. Den dagen palestinerne er klar til å akseptere at Israel skal forbli en jødisk stat, vil de kunne få kontroll over betydelig større områder av Vestbredden.

Forrige artikkelIran øker samarbeid med Kina og Russland
Neste artikkelIsraelsk Høyesterett: – Utposten Amona må rives innen 25. desember
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.