Det tok NRK én uke å endre NTBs feil

– Fake news er ikke noe nytt for oss som følger med på norske mediers dekning av Israel, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred.
Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred.

Falsk nyhet på NRK, meldte MIFF tidligere denne måneden. I en bildetekst fra nyhetsbyrået NTB ble det hevdet at “det bygges som aldri før” i israelske bosetninger. MIFF brukte tall fra en bosetningskritisk organisasjon til å påvise at dette var feil.

Til vår glede ser vi at NRK nå har rettet saken. Men hvorfor tok det én hel uke, når MIFF ga beskjed til NRK og NTB samme dag?

Se Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, oppsummere saken her.

DEL
Forrige artikkelOla Hals i MIFF Molde: Midtøsten – Israel – Folkeretten – Trump
Neste artikkelÅrsmøte og foredrag ved Israels ambassadør Raphael Schutz i MIFF Østfold
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF.
Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet.
Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.