Vi er så enig, så enig med Fredrik Græsvik!

Når TV2s utenrikskorrespondent snakker om “oppspinn”, er det noe han har vist seg å beherske.

Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.
Skjermdump fra TV2s Facebook-side 6. mars 2017.

6. mars publiserte TV2 Nyhetene en ett minutts video med utenrikskorrespondent Fredrik Græsvik på sin Facebook-side.

Græsvik er “skikkelig bekymra for alle de usannheter og løgner som spres via sosiale medier og useriøse nettsteder”. Han er bekymret over “tøv som fremstilles som det er harde fakta eller nyheter, uten på noen som helst måte å være det”.

Græsvik synes det er viktig at folk forstår forskjell på journalistikk  og oppspinn. Han synes det er viktig at reportere drar til utlandet og avslører forbrytelser.

– Vi trenger god journalistikk, avslutter Græsvik.

Vi er så enig, så enig med TV2s reporter!

Vi har prøvd å berge Græsvik fra oppspinn gjentatte ganger.

I juli 2014 spant Græsvik opp en påstand om at MIFF hadde påstått at han formidlet løgn. Vi hadde ikke uttalt oss om Græsvik i det hele tatt.

I mai 2015 spant Græsvik opp en påstand om at “Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan“. Tøv indeed.

Samme måned, annet tøv fra Græsvik: “Muren rundt Betlehem ruver som en endeløs gravsten over alle fredssamtaler.”

Hvordan reagerer Græsvik når noen stiller spørsmål med hans “harde fakta”? Han blokkerer dem. Vi kjenner flere eksempler på folk som TV2s reporter har blokkert i sosiale medier etter saklige spørsmål eller kommentarer. Du kan kalle det mye forskjellig, men det har aldri vært god journalistikk å bygge en mur mellom seg selv og kilder, en mur mellom seg selv og leserne.

TV2 burde være bekymret for Græsvik. Det er tøv når han refererer Israels statsminister fullstendig ensidig og kommer med blodanklager mot Israel. TV2 burde være bekymret når kollegaer av Græsvik reagerer med vantro på hvilke useriøse nettsider han selv deler lenke til i sosiale medier.

Da MIFF gikk grundig gjennom Græsviks siste bok om Israel, var konklusjonen klar: TV2 journalisten er god med telelinse, helt på viddene med vidvinkel.

Når temaet er god journalistikk, vil vi håpe at TV2 har bedre sannhetsvitner i redaksjonen enn Græsvik. Hvis ikke, er vi dypt bekymret.

Forrige artikkelSe Sønn av Hamas i Søndagsrevyen
Neste artikkel– Anneksjon av Vestbredden vil skape “krise” med USA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -