New York Times glemte Barghoutis terrorhistorie

Nå beklager storavisen at de unnlot å fortelle om palestinerens drap på sivile.

Palestinske Marwan Barghouti fremstilles ofte som en frihetskjemper, men er i realiteten en dømt terrorist. (Foto: Justin Giovannetti/Flickr)
Palestinske Marwan Barghouti fremstilles ofte som en frihetskjemper, men er i realiteten en dømt terrorist. (Foto: Justin Giovannetti/Flickr)

I et leserinnlegg i den amerikanske storavisen The New York Times prøver den terrordømte palestineren Marwan Barghouti å skape oppmerksomhet rundt en sultestreik blant palestinere i israelske fengsler. De klager på dårlige forhold i fengslene. Under leserinnlegget har avisen lagt inn litt tekst med informasjon om forfatteren. Der skriver de at Barghouti er en palestinsk leder og parlamentariker.

Det New York Times unnlater å fortelle sine lesere, er at Barghouti er langt mer enn en palestinsk leder og parlamentariker. Han er også en terrorist som er dømt for drap på fem israelere. Barghouti har vært direkte involvert i en rekke terrorangrep mot Israel. Fra fangenskap gikk han i 2014 også ut og oppfordret palestinerne til en tredje intifada. Palestineren er langt mindre fredelig enn avisen fremstiller ham.

Reaksjonene fra leserne var sterke og mange etter at Barghoutis historie ble pyntet. Nå går avisen ut og beklager at de glemte å nevne forfatterens historikk med terror. Redaktør Liz Spayd, som fungerer som leserombud i avisen (public editor), skriver at ved å utelate slike detaljer svekker mediene både egen og skribentenes troverdighet.

Nå har avisen lagt til følgende tekst under leserinnlegget;

“Denne artikkelen forklarte forfatterens fengselsstraff, men unnlot å fortelle hvilke lovbrudd han ble dømt for. Det var fem tilfeller av drap og medlemskap i en terrororganisasjon. Mr. Barghouti avviste å ha et forsvar i rettssaken mot ham og nektet å anerkjenne den israelske domstolens jurisdiksjon og legitimitet.”

Den israelske kommentatoren Ben-Dror Yemini skriver i Israel Hayom at den amerikanske storavisen ikke fremmer fred når den trykker kronikken til den terrordømte palestineren. I kommentaren sin stiller han spørsmål ved om New York Times ville trykket en kronikk fra en Taliban-terrorist som hadde drept amerikanere.

“Ingen andre fengslede terrorister rundt om i verden soner under like gode vilkår som de i israelske fengsler”, skriver Yemini til påstandene om at Barghouti soner under dårlige forhold. Han viser til amerikanernes behandling av terrorister på det omstridte fengselet Guantanamo Bay og behandling av terrorister i Frankrike.

Yemeni mener også at Barghouti bevisst lyver i kronikken sin og at New York Times vet at de trykker løgner. Han skriver at palestineren ikke sitter i fengsel på grunn av sin kamp mot okkupasjon eller kamp for frihet, som han selv påstår. Barghouti valgte terror for å bekjempe Israels eksistens som det jødiske folks nasjonale hjemland.

“Dette er ikke måten å fremme fred. Dette er måten å støtte terror og løgner på”, avslutter Yemeni sin kritikk av avisen The New York Times.

I 2014 poserte politikere fra AUF foran et bilde av terroristen.

DEL
Forrige artikkelKirkelig dialogsenter åpner dørene for islamist med bånd til Hamas
Neste artikkelØyvind Bernatek i MIFF Bergen: Arbeidet til Hjelp Jødene Hjem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.