Hamas mener NRK og NTB skriver fake news

Terrorgruppen avviser norske mediers dekning av sitt nye charter. - Vi vil fortsatt utslette Israel.
Ifølge NRK og NTB ønsker ikke lenger Hamas at Israel skal utslettes. Stemmer det? (Foto: Faksimile NRK)
Ifølge NRK og NTB ønsker ikke lenger Hamas at Israel skal utslettes. Det avviser Hamas. (Foto: Faksimile NRK)

En av grunnleggerne av Hamas, Mahmoud al-Zahar, går nå ut offentlig for å fjerne alle misforståelser som har oppstått etter at de lanserte et nytt politisk dokument i slutten av april 2017. Mange har tolket ut fra dokumentet at Hamas ikke lenger vil utslette Israel, siden de i den nye teksten aksepterer ideen om en palestinsk stat innenfor 1967-grensene. Blant annet skrev NRK og NTB at Hamas ikke lenger vil utslette Israel. Nå går Hamas ut og understreker at målet fortsatt er Israels utslettelse.

– Etter at vi har frigjort Palestina fra 1967-linjene vil vi kjempe for å befri resten av Palestina og territoriene fra 1948. Det vil ikke være noen forhandlinger, sa Zahar på en pressekonferanse i Gaza, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

Grunnen til at Hamas ga ut et nytt dokument var et forsøk på å bedre forholdet til det internasjonale samfunnet. Derfor var språkbruken myknet noe opp, men for dem som leste charteret var det likevel ingen tvil: Israel skulle fortsatt utslettes. MIFF lot seg ikke lure av finere ord, selv om NRK, NTB og flere internasjonale medier gjorde.

Andre islamistiske palestinske grupper benyttet anledningen til å kritisere Hamas for å bli for milde. Blant annet fikk de kritikk fra terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad.

– Som partnere med våre Hamas-brødre i kampen for frigjøring er vi bekymret over det nye charteret. Vi er motstandere av Hamas´ godkjenning av en stat innenfor 1967-grensene og vi tror det er en innrømmelse som skader vårt mål [om utslettelse av Israel], sa Islamsk Jihads-nestleder, Ziad al-Nakhala, da dokumentet ble kjent.

Derfor inviterte Hamas denne uken til en pressekonferanse for å tilbakevise alle forestillinger om at de ikke vil fortsette å kjempe for å utslette Israel med alle midler.

– Selv om Hamas skulle frigjøre 99,9 prosent av Palestina [inkludert dagens Israel] vil vi aldri gi opp å frigjøre den siste biten. Vi kan ikke religiøst, moralsk eller nasjonalistisk gi fra oss én tomme av landet Palestina, beroliget Zahr de som trodde Hamas hadde forandret seg.

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar mener NRK og NTB ikke har lest charteret godt nok. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise