Fikk du med deg alle feilene norske medier kom med i forrige uke?

Formidlet usannheter om Israel og Seksdagerskrigen.

Mediene som MIFF faktasjekket de første dagene av juni 2017.
Mediene som MIFF faktasjekket de første dagene av juni 2017.

I forrige uke var det 50 år siden Seksdagerskrigen. For norske medier ble det en ny sjanse til på ulike måter å sverte Israel.

MIFF kunne ikke kommentere alt som ble publisert, men vi skrev seks artikler med faktasjekk i løpet av fem dager.

NRK Supernytt serverte norske barn et sammensurium. Fædrelandsvennen serverte feil på feil. NRK sendte dokumentarfilm med alternativ virkelighet om Jerusalem og lot Odd Karsten Tveit igjen bevise at han er sjefspropagandisten imot Israel.

Hvis du ønsker å vite nøyaktig hvor ensidig og enøyd det går an å bli, bør du se hva Dagsavisen skrev i sin lederartikkel. Jan-Erik Smilden i Dagbladet endte sin artikkel i vanvittige anklager mot Israels statsminister.

 

Forrige artikkel– Apartheid-anklagen er en oppkonstruert løgn
Neste artikkelKnausgård mottok litteraturpris i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.